VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

POLITIKA

03 15. Lietuvos ir Čekijos užsienio reikalų ministrai aptarė saugumo ir pagalbos Ukrainai klausimus

Užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius ketvirtadienį susitiko su Vilniuje viešinčiu Čekijos užsienio reikalų ministru Liubomiru Zaoraleku. Susitikimo metu aptarti aktualiausi saugumo politikos, NATO, Europos Sąjungos ir Rytų partnerystės darbotvarkės klausimai, dvišalis ir regioninis bendradarbiavimas.
Lietuvos diplomatijos vadovas pažymėjo, jog Lietuvą ir Čekiją sieja artima draugystė ir tokie patys saugumo interesai. Ministras padėkojo Čekijai už šios valstybės indėlį į NATO oro policijos misiją.
L. Linkevičius pabrėžė, jog būtina vieningai dirbti kartu įgyvendinant saugumo užtikrinimo priemones, sutartas NATO Velso viršūnių susitikime, ir tęsti glaudų bendradarbiavimą rengiantis NATO viršūnių susitikimui Varšuvoje.
Pasak Užsienio reikalų ministerijos pranešimo, ministrai akcentavo bendros ir koordinuotos ES ir NATO politikos Rusijos atžvilgiu bei ES paramos Ukrainai, Moldovai, Gruzijai svarbą. 
"Raginame Ukrainą dėti dar daugiau pastangų vykdant šalies žmonėms reikalingas reformas. Jos vykdomos karo sąlygomis, todėl Vakarai privalo sutelktomis pastangomis toliau remti Ukrainos siekius reformuoti šalį", - sakė ministras.
"Rusija privalo savo veiksmais parodyti, jog yra pasirengusi nutraukti agresiją prieš Ukrainą ir visiškai įgyvendinti Minsko susitarimus. Saugumo atkūrimas rytų Ukrainoje yra pirmaeilis ir svarbiausias uždavinys įgyvendinant Minsko susitarimus", - sakė ministras.
L. Linkevičius išreiškė susirūpinimą politizuotu teismo procesu prieš Ukrainos pilotę Nadiją Savčenko ir pažymėjo, kad ES turi imtis konkrečių veiksmų siekiant jos išlaisvinimo.

 

Atgal