VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

POLITIKA

05 15. Seimo nario K. Masiulio pranešimas: parlamentaras siūlo Valstybės kontrolei kraustytis į Kauną

Seimo narys Kęstutis Masiulis kreipėsi į valstybės kontrolierių, siūlydamas, kad jo įstaigos būstinė galėtų įsikurti Kaune ar kitame Lietuvos mieste, bet ne sostinėje. Valstybės kontrolė paskelbė apie savo institucijos pertvarką ir ketina atsisakyti regioninių padalinių Kaune, Klaipėdoje bei Panevėžyje, o darbuotojus sutelkti Vilniuje.

„Vyriausybė ir valstybės institucijas neturėtų koncentruoti visų valstybės institucijų viename mieste Vilniuje. Jau ir taip Lietuva sparčiai tampa vieno miesto valstybe. Ar būtinai Valstybės kontrolė turi išlaikyti būstinę Vilniuje ir naikinti regionuose. Kodėl savo veiklos negalėtų vykdyti iš Kauno ar kito miesto, o uždaryti būstinę Vilniuje? Kituose Lietuvos miestuose labai trūksta gerai apmokamų darbo vietų, o šiais mobiliais laikais veiklą galima vykdyti nebūtinai fiziškai būnant sostinėje“, – sako parlamentaras.

Valstybinės institucijos pastaruoju metu atsisako padalinių mažesniuose miestuose, tačiau išlaiko būstines Vilniuje, kuriame jau net 40 proc. visų darbuotojų dirba valstybės sektoriuje.

„Iki šiol Vyriausybei trūko politinės valios vykdyti ambicingesnę regionų politiką. Bet koks prašymas nenaikinti padalinių regionuose nesulaukia palaikymo, nes įstaigos direktorius pageidauja gyventi sostinėje ir niekur nenori kraustytis. Dėl tokių asmeninių ambicijų kenčia visa valstybė“, – teigia K. Masiulis.

Vokietija, Švedija ir kitos valstybės siekia, kad kuo daugiau valstybinių institucijų įsikurtų ne sostinėse ir taip skatintų vietos regionų plėtrą.

 

Atgal