VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

POLITIKA

05 21. Užgaidoms politikoje – ne!

Petras Skutas
Ekonomines sankcijas Baltarusijai, tai ne sankcijos Lukašenkai, o sankcijos Baltarusių tautai ir patiems sau -ES, ypač mums jos kaimynams Lietuvai, Latvijai.
Be to, iš esmės ekonominės sankcijos būtų tik Baltarusijos stūmimas į ekonominį ir politinį Rusijos glėbį... Lietuvos interesai yra, kad Baltarusija būtų valstybingumą stiprinanti, demokratėjanti ir draugiška Lietuvos, Latvijos ir kitų geranoriškų šalių kaimynė.
Todėl tikslingiau yra siūlyti išpirkti nuteistųjų už Gruodžio 19 d. įvykius laisvę arba diplomatinėmis pastangomis siekti, kad jiems būtų pritaikyta amnestija kokios artimiausios Baltarusijai svarbios datos proga ir pan. negu imtis ekonominių sankcijų, vedančių tik į gilesnę krizę regione, Lietuvos pašonėje.
Apskritai Lietuva, Latvija turi siekti, kad joms būtų padarytos išimtys ES santykiuose su Baltarusja kaip istoriškai ir etniškai (giminiškai) su jomis susieta šalimi.
Lietuva, Latvija negali šiuo atveju aukoti savo ekonominių ir politinių interesų, pagaliau didingos, broliškos istorinės kaiminystės su Baltarusija kažkokia mistine intencija, savanaudiškoms vienos ar kelių ES šalių užgaidoms.
Nei viešo, nei neviešo Lietuvos valdžios balso šiuo atveju ginant gyvybinius savo šalies interesus negirdime.

Atgal