VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

POLITIKA

12.04. R. Karbauskis apie pokyčius Vyriausybėje: nieko ypatingo neatsitiko, dėl ko reikėtų jaudintis

Seimo Valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcijos seniūnas Ramūnas Karbauskis dėl atleistų trijų ministrų visiškai nejaučia įtampos. Pasak jo, nieko ypatingo neatsitiko, jis jau anksčiau buvo kalbėjęs su premjeru Sauliumi Skverneliu, kad gali būti pasikeitimų Vyriausybėje. R. Karbauskis pažymėjo, kad nebus priimami skuboti sprendimai, todėl naujų ministrų galima tikėtis tik po Naujųjų metų.

 Eltos nuotr.

„Niekas nepasikeitė, Vyriausybė dirba savo darbą, ministrai, kol jų atstatydinimai nepriimti, taip pat dirba savo darbą (...) Nieko ypatingo neatsitiko, mes buvome šnekėję su premjeru ne vieną kartą apie tai, kad gali būti pasikeitimų Vyriausybėje. Tik gal premjeras galvojo tai daryti perdavus įgaliojimus naujam prezidentui“, - antradienį ,,Žinių radijui“ sakė R. Karbauskis.

Nepaisant to, kad Valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcijos partneriai Socialdemokratų darbo frakcija naujose ministrų pozicijose nori matyti politikus, pasak R. Karbauskio, premjeras pozicijų nekeičia ir toliau bus ieškomi profesionalai.

„Premjeras aiškiai vakar pasakė, kad mes nekeisime savo kurso, bus ieškoma žmonių, kurie galės atlikti tas ministro pareigas profesionaliai. Mes turim partnerių, kurie turi kitą požiūrį, Socialdemokratų darbo partija mato (politikus. - ELTA) Mes, skirdami savo kandidatus, matome kitaip (...) Politikams būtų buvę sunkiau imtis reformų, jas parengti“, - teigė R. Karbauskis.

Valstiečių lyderis taip pat pažymėjo, kad nebus priimami skuboti sprendimai, todėl naujų ministrų galima tikėtis tik po Naujųjų metų.

„Nieko konkretaus kol kas nėra, čia nėra jokios skubos ypatingos, biudžeto priėmimas kitą savaitę, niekas neatsitiks, kad ministrai būtų paskirti ir sausio mėnesį (...) Priešakyje šventės, darbas nei Vyriausybės, nei Seimo dėl to nestrigs“, - sakė R. Karbauskis.

Pasak frakcijos seniūno, nors ministrai ir keisis, bet priimtos reformos Seime bus įvykdytos. R. Karbauskis pažymėjo, kad ministrams dėl reformų įgyvendinimo pretenzijų neturi, kalta buvo jų komunikacija.

,,Ministrams dėl jokių konkrečių reformų pretenzijų nėra (...) daugiausia pretenzijų susiję su komunikacija, su tokiais ir panašiais dalykais, kurie nesusiję su reformomis. Tas reformas mes tvirtinome Seime ir mes tikrai nuo jų nesiruošiame trauktis“, - sakė R. Karbauskis.

Pirmadienį Vyriausybės vadovas Saulius Skvernelis pranešė, kad bus keičiami trys ministrai: aplinkos ministras Kęstutis Navickas, švietimo ir mokslo ministrė Jurgita Petrauskienė bei kultūros ministrė Liana Ruokytė-Jonsson.

Atgal