VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

POLITIKA

01.10. Prezidentė įteikė skiriamuosius raštus Lietuvos ambasadorei Kroatijoje

Prezidentė Dalia Grybauskaitė įteikė skiriamuosius raštus Lietuvos ambasadorei Kroatijos Respublikoje Jūratei Raguckienei.

Pasak šalies vadovės, Lietuvos ir Kroatijos santykiai įgauna pagreitį - atidarytos ambasados suteikia naują impulsą abiejų valstybių bendradarbiavimui. Mūsų šalies ambasada Kroatijoje įsteigta 2018 m. liepos 1 d., o Kroatijos ambasada Vilniuje atidaryta 2016 m. liepą.

Dainiaus Labučio (ELTA) nuotr.

Anot Prezidentės spaudos tarnybos, su naujai paskirta ambasadore aptartas intensyvus Lietuvos ir Kroatijos bendradarbiavimas saugumo srityje - Kroatijos kariai dalyvauja NATO priešakinių pajėgų batalione Lietuvoje. Taip pat aptartas verslo ryšių stiprinimas ir aktualūs ES darbotvarkės klausimai.

Pasak prezidentės, dirbant ES būtina toliau siekti Kroatijos palaikymo mūsų iniciatyvoms bei padėti šiai šaliai besirengiant pirmininkauti ES Tarybai 2020 metais.

D. Grybauskaitė paragino ambasadorę plėsti garbės konsulų tinklą, skatinti turizmą į Lietuvą, taip pat aktyviai pristatyti mūsų šalį, jos istoriją, kalbą, kultūrą, verslo galimybes ne tik Zagrebe, bet ir regionuose.

J. Raguckienė bus pirmoji Lietuvos ambasadorė, reziduojanti Zagrebe. Diplomatė nuo 1994 iki 2013 m. dirbo Krašto apsaugos ministerijoje, buvo gynybos patarėja atstovybėje prie Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos Vienoje. Nuo 2013 m. ėjo Užsienio reikalų ministerijos kanclerio pareigas. Ambasadorė turi matematikos ir viešojo administravimo išsilavinimą, kalba anglų ir rusų kalbomis.

 

 

Atgal