VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

POLITIKA

01.11. Vilius Šapoka: „Atsargumas yra gerai, tačiau jis neturi tapti paranoja“

„Reaguojant į diskusijas apie naujų rinkos žaidėjų, tokių kaip „Google“, „Revolut“ ar „Nayax“, atėjimą į finansinių paslaugų rinką, labai svarbu matyti ir kalbėti apie du dalykus – atsiveriančias galimybes ir rizikų valdymą. Bet koks proveržis ir inovacijų plėtra visuomet iškelia klausimų dėl vykstančių pokyčių saugumo užtikrinimo. Dėl to rizikas profesionaliai vertina bei už jas atsakomybę prisiima tiek mūsų šalies, tiek ir tarptautinės institucijos. Neturiu pagrindo abejoti nei Lietuvos Banko, nei Europos Centrinio Banko išvadomis ir sprendimais išduoti licencijas finansų įstaigoms arba atsisakyti jas išduoti. 
Tikiuosi, kad ateityje naujų ir sėkmingai veikiančių fintech bendrovių Lietuvoje bus tik daugiau, kadangi mūsų Vyriausybė yra išsikėlusi ambicingą tikslą – tapti Europos finansinių inovacijų centru. Drauge su Ūkio ministerija, Lietuvos Banku, Užsienio reikalų ministerija, „Investuok Lietuvoje“ ir kitomis atsakingomis institucijomis aktyviai dirbame kviesdami naujus investuotojus į Lietuvą. Rezultatai akivaizdūs – steigiasi įmonės, atsiranda naujos gerai apmokamos darbo vietos, kuriama aukšta pridėtinė vertė. Visame tame aš matau didelę ilgalaikę naudą – didėja konkurencija, teikiamos geresnės finansinės paslaugos gyventojams ir verslui, o Lietuva pasaulyje matoma kaip inovatyvi valstybė. Rizikų valdymas neatsiejama tų galimybių dalis, o kilusi diskusija, manau, naudinga visuomenei: ji skatina domėtis naujovėmis, apie jas diskutuoti, o svarbiausia – tobulėti. 
Atsargumas yra gerai, tačiau jis neturi virsti paranoja, užkertančia kelią tapti inovatyvia ir pažangia valstybe. Neinvestuoti į ateitį yra rizikingiau, nei į ją investuoti“, – sako finansų ministras Vilius Šapoka. 

Atgal