VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

POLITIKA

08 26. Europarlamentarui Vytautui Landsbergiui

Poetas Vytautas Skripka

Pauliaus Širvio, Salomėjos Nėries, Antano Miškinio literatūrinių premijų laureatas

Jau dvidešimt dveji metai, kai atkurta mūsų valstybės nepriklausomybė. Ar ta valstybė yra saugi? Anaiptol, pasakys užklaustas pilietis.

Daugelis kaltino ir kaltina valstybės vyrus, kad mažos pensijos, kad smunka pragyvenimo lygis, kad kaip maras plinta jaunų žmonių emigracija. Karštos žmonių galvos, deja, ne visada supranta, kodėl taip yra. Nuomojama ranka į bet kokias ideologines sampratas, ilgimasi kietos rankos.

O štai oligarchijos pradžią ne visi sugebėjome pastebėti. Kaip ir kaimo bei miesto apbrogimą pirmaisiais nepriklausomos Lietuvos metais.

Gal tai kažkieno daroma apgalvotai, subtiliais kenkimo būdais? Nuo suėmimo į tas pačias rankas turto ir dar subtiliai užimant strateginius valstybinius postus?

Normaliais laikais ne paskutinį žodį turėtų tarti spauda, ideologija. Deja, apie dabartinę spaudą nelabai norisi ir šnekėti. Atrodo, kad ji siekia ne stabilumo, o anarchijos. Apmaudu, kad atsiranda dienraščių skiltyse net tokių minčių: neva Sausio 13-oji, pokario dramų akcentavimas tik atitraukia nuo šiandienos problemų.

Neperdėsiu pasakęs, kad „Lietuvos Aidas“ yra bene vienintelis mūsų laikraštis, kuriame keliamos didžiosios nūdienos problemos, skelbiamas teisybės žodis. Turint galvoje daugelį patyrusių autorių nuo monsinjoro A.Svarinsko iki filosofo L.Donskio. Aš pats esu šio leidinio bendraautorius, žinau arba bent numanau tikrąsias leidinio problemas.

Kodėl Jums, gerbiamas Profesoriau, rašau? Todėl, kad žinau – niekada nebuvote abejingas čia keliamoms problemoms. Pasikliaudamas Jūsų valstybininko talentu, sąžine ir gera valia, prašau Jus ginti normalios, teisingos spaudos funkcionavimą. To, man rodos, iš Jūsų tikisi visi valstybės laikraščio „Lietuvos Aidas“ skaitytojai.

Atgal