VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

POLITIKA

02.07. L. Linkevičius dalyvavo Globalios koalicijos nugalėti ISIS ministrų susitikime Vašingtone

Vašingtone, JAV vyko Globalios koalicijos nugalėti ISIS (D-ISIS) ministrų susitikimas, kurio metu 74 koalicijai priklausančių valstybių ir 5 tarptautinių organizacijų atstovai aptarė jau keturis metus trunkančią kovą su terorizmo grėsme Irake ir Sirijoje, tautinių ir religinių mažumų apsaugą, atsakomybę už regione vykdytus nusikaltimus žmogiškumui, humanitarinę pagalbą konflikto nualintam regionui.

„Lietuva tęs kovą prieš terorizmą kartu su Globalios koalicijos sąjungininkais. Užkertant kelią šių pasibaisėtinų nusikaltimų pasikartojimui, stiprinkime atsparumą jų skleidžiamai neapykantos ideologijai. Terorizmą turime nugalėti ne tik kovos lauke, bet ir kibernetinėje erdvėje“, – teigė ministras Linas Linkevičius.

Už bendrą kovą prieš terorizmą koalicijos partneriams dėkojo JAV Prezidentas Donaldas Trumpas, sveikinimo žodį tarė Valstybės sekretorius Mike‘as Pompeo.

Ministrai taip pat priėmė bendrą pareiškimą dėl koalicijos veiksmų, kuriais siekiama užtikrinti, kad ISIS grėsmė neatgimtų.

Globalios koalicijos veikloje dalyvauja lietuvių karinių instruktorių grupė, veikianti Irake dislokuoto Danijos kariuomenės kontingento sudėtyje.

Atgal