VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

POLITIKA

04.18. Apie viską pagalvota

Algimantas Rusteika

Dabar kandidatams svarbiausia surasti tokią oponento vietą, kur tas silpnas ir menkai išmano, ir būtinai apie tai, kas visiems skauda. Ir paruošti aštrų kaip peilis,  labai  suktą ir nepatogų klausimą, į kurį priešininkui atsakyti reikia greitai, labai konkrečiai ir su skaičiais bei statistika. Ir parengti savo labai šmaikštų, teisingą ir konkretų atsakymą.

Algimantas Rusteika

Tą nesunkiai padarys rinkiminiai štabai, o šimtąkart geriau už visus priešininkų štabus kartu sudėjus padarys S.Skverneliui Vyriausybės klerkai, atseit savo tarnybiniams reikalams surinkę begales duomenų iš valdžios struktūrų kokiais tik nori klausimais, kurių sąrašas rinkiminiame štabe bus sudarytas.

Ir tada liks paprastas, patikrintas reikalas: padaryti taip, kad priešininko klausimus sužinotum: tam visada praverčia ilgi liežuviai, pinigai ir pasiklausymo technika. Ir jau visiškai nesudėtinga - nuošalioj sodyboj prie bokalo su dailiai praplikusiais laidų vedėjais, susiraukusiomis  vedėjomis ar jų viršininkėmis suderinti, kad klastingas klausimas priešininkui būtų užduotas ar koks rinkėjas prisiskambintų.

Na, ne pirmas kartas, apie viską pagalvota, kad Lietuvai būtų geriau, nesijaudinkit, mieli reitingų lyderiai. Firma valstybinė, žmonės patikimi, patikrinti daugybę kartų, padarysim kaip reikia ir viskas bus gerai.

Atgal