VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

POLITIKA

05.11.Po dvejų prezidentavimo metų E.Makrono reitingas aukštesnis negu jo pirmtako F.Olando

Praėjus dvejiems metams po išrinkimo Prancūzijos prezidentu, EmanuelįMakroną palaiko 32 proc. šalies gyventojų. Pagal šį rodiklį jis gerokai lenkia savo pirmtaką Fransuą Olandą (Francois Hollande), kurį po dvejų prezidentavimo metų rėmė 23 proc. prancūzų.

 Prancūzijos prezidentas Emanuelis Makronas. EPA-Eltos nuotr.

Tai rodo penktadienį paskelbti apklausos, kurią leidinio „La Tribune“ ir radijo stoties RTL užsakymu atliko tarnyba BVA, rezultatai. 

Bet, BVA duomenimis, po analogiško laikotarpio valdžioje Nicolas Sarkozy (2007-2012 m. m.) reitingas siekė 43 proc.

36 proc. apklausos dalyvių laiko sėkmingais E. Makrono veiksmus kovoje su terorizmu, 31 proc. pabrėžia teigiamą jo vaidmenį stiprinant Prancūzijos pozicijas tarptautinėje arenoje. Tačiau 73 proc. respondentų pareiškė, kad E.Makrono politika didinant gyventojų perkamąją galią buvo labai nesėkminga, 71 proc. laiko nevykusia jo socialinę politiką apskritai, o 68 proc. neigiamai atsiliepė apie valstybės vadovo veiksmus siekiant užkirsti kelią klimato pokyčiams.

Maždaug ketvirtadalis prancūzų (24 proc.) sakė esą įsitikinę, kad iki prezidento penkerių metų kadencijos pabaigos padėtis šalyje pagerės, 52 proc. mano priešingai. 23 proc. tvirtai pareiškė, kad yra patenkinti valstybės vadovo veiksmais, nors dar prieš metus tokių buvo 41 proc.

Apklausa buvo surengta balandžio 30-gegužės 2 dienomis, joje dalyvavo 1 tūkst. prancūzų, vyresnių kaip 18 metų amžiaus.

Atgal