VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

POLITIKA

05.19. Lietuvos kariuomenė ruošiasi kitų metų pratyboms „Gynėjas 2020“

Gegužės 16 d. Lietuvos kariuomenės Gynybos štabas kartu su Sausumos pajėgų štabu ir Krašto apsaugos savanorių pajėgų 1-ąja rinktine organizavo susitikimą su Marijampolės savivaldybės atstovais, kuriame pristatė kitais metais Lietuvoje vyksiančias  JAV organizuojamas pratybas „Gynėjas 2020“ (angl. „Defender 2020“).

Lietuvos kariuomenės nuotrauka

Lietuvos kariuomenės atstovai trumpai pristatė planuojamų pratybų pobūdį, su savivaldybės atstovais aptarė karinių veiksmų vietas ne poligono teritorijose bei su tuo susijusius galimus iššūkius bei jų minimizavimo būdus. Susitikimo metu karininkai taip pat akcentavo pratyboms pasirinktų teritorijų svarbą ir naudą mūsų šalies saugumo stiprinimui.

 

Pratyboms „Gynėjas 2020“ vadovaus JAV pajėgų Europoje vadavietė ir jos bus skirtos pademonstruoti Jungtinių Valstijų gebėjimą greitai dislokuoti diviziją į Europos veiksmų teatrą. Tai bus didžiausios per 25 metus karinės pratybos, kuriomis didesni nei brigada kariniai ešelonai bus patikrinti operacinio lygmens kariniuose veiksmuose.

 

Lietuvos kariuomenė šias pratybas remia, planuoja kartu su kitais NATO sąjungininkais dalyvauti šiose pratybose ir jų metu rengiasi išvystyti savo divizijos lygmens štabo pajėgumą. Lietuvos kariuomenės atstovai padeda užtikrinti reikalingą pasirengimą, priimančios šalies paramą ir sklandų jų organizavimą Lietuvos teritorijoje.

 

Pratybos „Baltijos gynėjas 2020“  vyks nuo kitų metų balandžio ir tęsis iki gegužės pabaigos. Kadangi Marijampolės regionas yra šalia vadinamojo Suvalkų koridoriaus - NATO Achilo kulnu vadinama teritorija, todėl čia suplanuoti net 21 tūkst. ha apimsiantys mokomieji kariniai veiksmai, kuriuose dalyvaus  beveik 3 tūkst.  Lietuvos ir sąjungininkų karių.

Atgal