VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

POLITIKA

06.04. R. Karoblis: su R. Masiuliu nesame tokie svarbūs, kad dėl mūsų pertvarkytų koaliciją

Krašto apsaugos ministras Raimundas Karoblis sako, kad jis ir Susisiekimo ministerijos vadovas Rokas Masiulis nėra tokie stiprūs, kad, kaip teigia konservatorių lyderis Gabrielius Landsbergis, dėl jų būtų organizuojama koalicijos ir Vyriausybės pertvarka.

„Įdomus jausmas, kai girdime tokias žinutes. Nei aš, nei kolega Rokas nesame tokie stiprūs ir svarbūs, kad dėl mūsų reiktų organizuoti visą koalicijos perdarymą ir Vyriausybės pertvarkymą. Manau, kad viskas ne apie tai“, - „Žinių radijui“ antradienį sakė krašto apsaugos ministras.

Konservatorių lyderis Gabrielius Landsbergis pirmadienį po susitikimo su išrinktuoju prezidentu Gitanu Nausėda teigė nesiimąs prognozuoti, kuo gali baigtis valdančiųjų derybos dėl koalicijos praplėtimo, tačiau sakėsi nerimaująs, kad tai nepasibaigtų gerai dirbančių ministrų - susisiekimo ministro Roko Masiulio arba krašto apsaugos ministro Raimundo Karoblio - pakeitimu.

„Nežinome, kuo ten baigsis. Vienintelis valstybinis nerimavimas dėl Lietuvos yra tai, kad visas tas persistumdymas ir stumdymasis alkūnėmis nesibaigtų tikrai gerai dirbančių ministrų pakeitimu. Nuogąstauju, kad bus pakeistas Rokas Masiulis arba Raimundas Karoblis, ir bus pasakyta, kad štai jau yra naujos kokybės Vyriausybė, nors iš tikrųjų bus pakeisti du ministrai, kurie gal neįtinka Ramūnui Karbauskiui arba valdančiajai daugumai. Tai čia būtų praradimas Lietuvai“,- trečiadienį žurnalistams sakė G. Landsbergis.

Pastarąjį ketvirtadienį „tvarkiečiai“, „socialdarbiečiai“ ir „valstiečiai“ pasirašė partijų memorandumą dėl koalicijos plėtimo. Susitarime pažymima, kad dabartinis premjeras Saulius Skvernelis savo postą turėtų išlaikyti, o Seimo pirmininko postą siūlys Socialdemokratų darbo partija. „Socialdarbiečių“ pirmininkas Gediminas Kirkilas patvirtino, kad partija siūlys būtent jo kandidatūrą.

Atgal