VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

POLITIKA

07.04. Klaipėdoje sutikti Portugalijos rotacinių pajėgų kariai

Liepos 3 d. Lietuvos kariuomenės Motorizuotosios pėstininkų brigados „Žemaitija“ Lietuvos didžiojo kunigaikščio Butigeidžio dragūnų batalione vyko Portugalijos rotacinių pajėgų karių sutikimo ceremonija. Iki rugsėjo mėnesio Portugalijos rotacinių pajėgų pamaina kartu su Motorizuotosios pėstininkų brigados „Žemaitija“ vienetais treniruosis bendruose mokymuose.

„Visada džiaugiamės turėdami galimybę treniruotis kartu su NATO partneriais. Jūsų rotacija jau trečioji, kurią priima Motorizuotoji pėstininkų brigada „Žemaitija“. Puikiai vertiname prieš tai buvusių rotacinių pajėgų misijų rezultatus, karių profesionalumą ir bendrų pratybų sėkmę. Linkiu stiprybės ir svarbiausia – dalintis patirtimi tarpusavyje įvairių pratybų Lietuvoje metu“, – atvykusius sąjungininkus pasveikino brigados „Žemaitija“ štabo viršininkas pulkininkas leitenantas Viktoras Bagdonas.

Portugalijos karius pasveikinti atvyko ir Klaipėdos savivaldybės miesto meras Vytautas Grubliauskas: „Nepaprastai malonu matyti Jus čia pas mus, Klaipėdoje. Svečiai visada laukiami, mylimi ir gerbiami uostamiestyje. Linkiu Jums stiprybės vykdant bendras užduotis su Lietuvos kariais ir išnaudokite galimybę aplankyti mūsų miesto svarbiausias vietas, pabendraukite su gyventojais, kuriems, Jūsų buvimas čia, tai ženklas NATO sąjungininkų vienybės ir pasiryžimo užtikrinti saugumą regione“.

Atvykusiai karių grupei vadovaus komandoras leitenantas Ricardo Pereira Da Silva. Karininkas sutikimo Klaipėdoje proga dėkojo už rūpestingą priėmimą, paramą ir linkėjo savo kariams pasiryžimo, nes priešakyje laukia keturi intensyvūs pratybų mėnesiai Lietuvoje.

Portugalijos kariai įsikūrė Klaipėdoje dislokuoto Butigeidžio dragūnų bataliono kareivinėse ir treniruosis daugiausiai su šio bataliono kariais. Per rotacijos laikotarpį Portugalijos kariai taip pat dalyvaus bendruose mokymuose su Lietuvos kariuomenės Karinėmis jūrų ir Specialiųjų operacijų pajėgomis.

Kariai kartu atsigabeno karinę techniką iš Portugalijos – visureigius, sunkvežimius ir kovines valtis. Visą reikiamą priimančiosios šalies paramą – karių apgyvendinimą, maitinimą, kitą reikalingą logistinę pagalbą teikia Lietuvos kariuomenė.

Atgal