VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

POLITIKA

09 10. Lietuvos įtvirtinimo siekis nebuvo ir nebus baigtinis procesas

Per 20 metų Lietuva tapo lygiateise Jungtinių Tautų, Europos Sąjungos, NATO bei kitų tarptautinių organizacijų nare, tačiau Lietuvos įtvirtinimo siekis nebuvo ir nebus baigtinis procesas, prie jo turime prisidėti visi, sakė šalies vadovė kalboje, skirtojo Lietuvos nepriklausomybės pripažinimo ir diplomatinių santykių atnaujinimo 20-mečiui.

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė šeštadienį Seime dalyvavo iškilmingame minėjime, skirtame atkurtos Lietuvos nepriklausomybės pripažinimo ir diplomatinių santykių atnaujinimo 20-mečiui.

Kreipdamasi į susirinkusiuosius Prezidentė pabrėžė, jog šia istorine sukaktimi minima naujos Lietuvos kūrimo pradžia, suteikusi mums galimybę vėl patiems kurti tokią Lietuvą, kokios norime ir kokią geriausiai gebame. Prezidentės teigimu, Lietuvos žmonės tikrai nepamirš nė vieno, padėjusio Lietuvai grįžti į tarptautinę bendruomenę. Ypatingą padėką šalies vadovė pareiškė Islandijos žmonėms, pirmiesiems išdrįsusiems pripažinti Baltijos valstybes.

Šalies diplomatų ir Lietuvos bičiulių visose pasaulio šalyse pastangomis, pasak Prezidentės, per 20 metų Lietuva tapo lygiateise JTO, ES, NATO, UNESCO nare ir aktyvia tarpvalstybinių ir visuomeninių organizacijų dalyve. Pastaraisiais metais vis dažniau Lietuvai patikimos atsakingos pareigos: pirmininkavimas Demokratijų bendrijoms, Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijai, o netrukus ir Europos Sąjungai.

"Lietuvos įtvirtinimo siekis nebuvo ir nebus baigtinis procesas. Prie jo turime prisidėti visi, kad galėtume didžiuotis savo šalimi. Kad mumis didžiuotųsi ir tie, kurie prisidėjo prie mūsų laisvės ir nepriklausomybės siekio", - kalbėjo Prezidentė.

Šalies vadovė iškilmingame minėjime padėkojo visai tarptautinei bendruomenei už svarbiu Lietuvai metu pademonstruotą palaikymą. Prezidentė visiems palinkėjo būti atidiems ir jautriems savo ir kitų tautų laisvės ir demokratijos siekiams.

Atgal