VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

POLITIKA

11 25. Kaip yra iš tikrųjų?

 

Algirdas Pilvelis

Karmėlavos tarptautinis oro uostas netupdys Boing transportinių lėktuvų, kurie gabena iš Vakarų Europos į Kiniją ir iš Kinijos į Europą, nuostoliai Lietuvai politiniai ir ekonominiai . Kas Lietuvai smūgiavo žemiau juosmens, paaiškės negreitai – Snoro afera rėžė sunkiai šiandien suvokiamą smūgį Lietuvos tarptautiniam prestižui.

Lietuvos banko viena iš pagrindinių funkcijų yra kontroliuoti privačius komercinius bankus. Kodėl Snoro banko krizė paaiškėjo Lietuvos banko tarpuvaldyje – Reinoldijus Šarkinas valdęs Lietuvos banką net 15 metų turėtų būti patrauktas teisinėn atsakomybėn, o Prezidentės statytinis gali ramia sąžine pareikšti, kad Lietuvos banko reikalus tvarko tik  pusmetį – nustatė nepatikimus kadrus ir su jais atsisveikina.

Kodėl Prezidentė, užimdama svarbiausią Lietuvoje kėdę, net du metus nesidomėjo LB valdybos pirmininko Reinoldijaus Šarkino patikimumu, kontroliuojant privačius bankus ir dabar viešoje erdvėje teigiama, kad kitiems Lietuvos privatiems bankams jokios  grėsmės nėra. O kaip yra iš tikrųjų?

Antra – kodėl Prezidentė toleruoja milžiniškus atotrūkius, dirbančius ir gyvenančius iš minimalių pajamų (t.y. 800 Lt), ir gaunančius iš biudžeto dešimteriopai didesnius atlyginimus. Neatidėliotina pateikti Seimui peržiūrėti ir sutvarkyti didžiulės disproporcijos buvimą tarp skurstančių Lietuvos piliečių ir neadekvačiai pagal darbą didelius atlygius gaunančių valdininkų.

Atgal