VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

POLITIKA

12 06. Atviras laiškas Prezidentei

Gerb. Prezidente,

Jūsų deklaruojamas kursas į Lietuvos energetinę nepriklausomybę yra blefas.

Numatoma pradėti statyti nauja atominė elektrinė ne tik neužtikrins Lietuvos energetinio saugumo, bet atvirkščiai padidins priklausomybę nuo Rusijos ir Baltarusijos, nes yra neekologiška, neekonomiška, labai pavojinga morališkai pasenusi ir bus prijungta ir sužiedinta Rusijos valdomame elektros tinkle BRELL. Jau atsirado ekologiški, ekonomiški ir saugūs Filimonenko, Bolotovo, Rossi, Defkalion - Hyperion, Mordkowitsh šaltosios branduolinės sintezės reaktoriai, Vinogradovo energijos gavybos iš aplinkos, Ščepinovo saulės energijos konversijos, Oščepkovo energijos inversijos, Konarevo ir Nakamats pigaus vandenilio dujų gavybos iš vandens technologijos, Nakamats energijos gavybos iš kosmoso, Kapanadzės - Alperen-Willis bekuriai generatoriai, Joseph PAPP bekuris plazminis variklis, Egino pirolizės ekokrosnys, kilnojamos medžio anglių ir suodžių gamybos ir energijos rekuperatoriai automatai.

Laiškas LR Seimo nariui J. Šimėnui ir LR Prezidentės patarėjui N.Udrėnui:

Gerai, kad domitės ekologiška energetika. Šiandien pas KTU elektros energetikos katedros profesorių J. A. Virbalį aptarėme ekologiškos nemokamos energijos generavimo proveržius, jų diegimą Lietuvoje. Paminėsiu trūkumus (klaidas), kurių nepastebint neįmanoma pagerinti padėties. Mes Elektrėnuose pastatėme didelį dujinį el.generatorių skirtą ežerui šildyti. Vokiečiai gamina mažus dujinius el. generatorius namų ūkiams su dujiniu varikliu. Variklio aušinimo šilumą panaudoja namo, baseino, šiltnamio šildymui, o el. energiją per įteisintą dviejų krypčių skaitiklį superka el. tinklai. Tuos generatorius vokiečiai vadina „pinigų mašinėlėmis“. Kas trukdo Lietuvos Seimui įteisinti tokius el. skaitiklius. El. stoteles žmonės nusipirks patys.

1. Atsisakykite pavojingos, neekologiškos, neefektyvios, teršiančios orą radioaktyviomis medžiagomis per kaminą (skaitykite Filimonenkos darbus) ir šildančios ežerą atominės elektrinės statybos. Svarstyme buvo pranešta, kad latviai, estai, lenkai ir slovakai pasikvietė bekurių generatorių, šaltosios branduolinės sintezės reaktorių išradėjus ir nusipirko licencijas jų gamybai. Italas Rossi pradeda serijinę šaltosios branduolinės sintezės reaktorių gamybą. Pradedamos gamyklų statybos Italijoje ir Graikijoje. Mes liksime su nebaigta atominės statyba, kaip kad likome su nebaigta mazuto saugyklos statyba Gariūnuose.

2. Galbūt Jūs nežinote, kad vokietis Ariogaloje nuomoja žemę ir augina greit augančius medžius ir kukurūzus, atsiplukdo kombainus, nuima, susmulkina ir per Klaipėdos uostą išsiveža kurą...

3. Aš, Augustinas Markevičius, nupirkau Egino ekokrosnių ir energijos rekuperatorių patentų licencijas, pagal kurias pagamintos krosnys be oro ir žemės taršos 1 kWh energijai pagaminti sunaudoja ne 1 kilogramą kuro kaip dabar įprasta, o tik 0,08 kilogramo. Siūlau įsteigti kooperatyvą tokio biokuro ir energijos iš jo gamybai Lietuvoje.

4. Kas trukdo nukreipti ES paramos lėšas aukščiau paminėtų mokslininkų svarbių išradimų - proveržių diegimui Lietuvoje? Įdiegus šiuos proveržius nebereikės statyti atominės ir dujų terminalų, nebereikės parduoti Lietuvos žemės užsieniečiams - patys apsirūpinsime ekologiška pigia energija - suklestėsime. Kadangi Jūs negalėjote atvykti į susitikimą KTU, tai mes sutinkame atvykti pas Jus Jums patogiu laiku ir aptarti ekologiškos energijos gavybą Lietuvoje.

Pagarbiai

iniciatoriai inžinieriai Augustinas Markevičius ir Jonas Martišius

P.S. Kontaktams:

Augustinas Markevičius, įmonės „Konstruktorius“ savininkas, Gėlių 6, Ringaudai, 53332 Kauno r. Lietuva. Tel: 370 699 07568, el. p. [email protected]

Jonas Martišius, Laisvės alėja 51-6, 44309 Kaunas, Lietuva, tel.: 8 670 16343, 370 37 222844, el. p. [email protected]

Atgal