VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

POLITIKA

01 03. Iš baudžiauninko į kunigaikščius

Inga Volskytė

Politikos apžvalgininkė

Tailando kurorte Pataja gatvės esančios išklotos marmuru Rusijos mafijos pinigais. Kavinėse ir restoranuose gausu turistų iš Rusijos. Teko girdėti sakymą – Rusija esanti ateities valstybė. Europa už daugybę dalykų turinti būti dėkinga rusams. O kas gi išgelbės pasaulį nuo globalistų, jei ne rusai nacionalistai. Mus vadina  rusų fašistais. Visam pasauliui garsiai praneškite – tie amerikonai postringauja, „blūdija“, irgi kinai, japonai, brazilai. O žydai tik varžosi  dėl turtų,  uždirbtų rusų protu.

Mes turime daugybę mokslininkų kadrų. Mūsų raketos geriausios pagal inovacijas. Išradyba mes pirmaujame, su mumis niekas negali lygintis. Tačiau mes nenorime kurti vien tik karinės technikos, mes tartum monolitiškas  traukinio sąstatas. Nepavėluokite, perėjūnai, kito šanso nepagausite. Mūsų energetika geriausia, mokslas perspektyviausias pasaulyje.

Jei norėtume, mūsų tankai Europą nustumtų į vandenis, visi jūs priburbuliuotumėte, bet mūsų politika taikinga. Mus veda karalius V.Putinas, mūsų Viešpats. Kūčias švęsime sausio 6 dieną. Jūs leisgyviai, tamsūs žmoneliai. Jūs nešvytit, nes nesimeldžiate prie ikonos, jūs varguoliai, jūsų širdys neatšviežintos, sielos pervargusios. Jūs baigiate nunykti ir dingsite Dievo akivaizdoje.

Rusas kalbėtojas teigia, prisiekinėja visam pasauliui, kad jų teisė ir filosofija esančios aukštojo lygmens, ten negalį būti paklaidų. Rusų dvasia esanti persmelkta ateities regėjimo.

Kremliaus penkiakampė žvaigždė žėrinti amžių  išmintimi. Amžinoji ugnis nežinomiems kariams esąs ženklas, šventumo įvaizdis, rusiškos dvasios gelmė. Jūs visus išbandymus pasilikite sau. Rusija apginsianti savo garbę, užtikrinsianti savo saugumą raketomis, galinčiomis skrieti skersai išilgai erdvės bet kuriuo nuotoliu.  Tačiau mes esame amžinosios taikos, meilės, padėkos Kūrėjui, žmoniškumo uostas. Tariame žodžius: Rusija  išgelbės paprastą žmogų savo gera valia. Bet jokiu būdu mes neleisime pravardžiuoti savo tautos „burliokais“, „baudžiauninkais“, mes – turime didį paveldą ir juo didžiuojamės. Mūsų rusiškoji dvasia skleidžia gėrį, ramybę. Mes nušviesime Sibirą. Mes kuriame gerovę, turime vieną vienintelį kelią pasaulyje.

Mes nieko nepamirštame. Mūsų įsitikinimu,  pasaulį išgelbės rusai. Tad nevadinkit ruso baudžiauninku, mes - kunigaikščių tauta. Už Kremliaus sienų rinktiniai veidai  posėdžiauja, dirba savo tautai ir visam pasauliui. Pamėgę ateities vaisius, įminsime pasaulio mįsles. Rusų kunigaikščių miestas Leningradas atlaikė žiaurią blokadą, Piskariovo kapinės – ženklas. Visa Putino giminė  palaidota Piskariove bendrame kape. Taip atvirai ir suprantamai dėstė, mintijo vienoje Vilniaus kavinaitėje vienas Rusų sąjungos narys apie didžią Rusijos misiją turėdamas galvoje ir minėdamas dabartinę Lietuvos situaciją. Tai nebuvo koks grasinimas, tebuvo mintys, įkvėptos Rusijoje įsisiūbuojančios tarp jaunimo nacionalizmo ir net neprognozuojamo šovinizmo bangos. Pasaulis nustebęs dėl tokio  reiškinio.

Atgal