VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

POLITIKA

02 15. Pasak B. Komorovskio, dabar palankus metas Lenkijos ir Lietuvos santykiams gerinti

Lenkijos prezidentas Bronislavas Komorovskis (Bronislaw Komorowski) mano, kad dabar - po rinkimų Lietuvoje - palankus metas iš pagrindų pagerinti dviejų šalių santykius. Jis taip pat pareiškė viltį, kad bus plėtojamas abiejų valstybių ir jų žmonių bendradarbiavimas.

Šeštadienį Lenkijos prezidentas vyks į Vilnių dalyvauti iškilmėse, skirtose Lietuvos valstybės atkūrimo dienai.

"Važiuoju į Vilnių Lietuvos nepriklausomybės paskelbimo 1918-aisiais metinių dieną, kad pratęsčiau gražią tradiciją rengti abipusius valstybės vadovų vizitus tokiomis progomis. Tada nepriklausomybė mus suvaidijo, bet tikiuosi, kad dabar visi esame tos patirties praturtinti ir išmintingesni”, - sakė prezidentas penktadienį Lenkijos radijui.

B. Komorovskis pabrėžė, jog Lenkija ir Lietuva turi bendrą istoriją, bendrus interesus, sąlygojamus narystės Europos Sąjungoje ir NATO, daug svarbių reikalų, kuriuos reikia sutvarkyti.

Anot prezidento, jis važiuoja į Vilnių įsitikinęs, kad "dabar toks metas, kai galima galvoti apie Lenkijos ir Lietuvos santykių pagerinimą iš esmės”.

"Lietuvoje įvyko rinkimai, per kuriuos lenkų tautinė mažuma iškovojo nemažai mandatų ir dalyvauja valdančiojoje koalicijoje. Tai sudaro visišikai naują situaciją, kuri, turiu vilties, padės plėtoti valstybių ir žmonių bendradarbiavimą”, - pareiškė B. Komorovskis.

Savo ruožtu Lenkijos užsienio reikalų ministras Radoslavas Sikorskis (Radoslaw Sikorski) penktadienį radijos stočiai "Radio ZET” sakė, jog "džiaugiasi pirmaisiais šiltesniais žodžiais iš Vilniaus”. "Žinome, jog anksčiau jau buvo daug tokių pažadų, todėl truputį būgštaujame, ar tai ne dar viena tariama aušra”, - pažymėjo jis.

Atgal