VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

POLITIKA

03 08. Lietuvos ir Švedijos parlamentų vadovai aptarė energetikos, ES prioritetų ir Rytų partnerystės klausimus

Simona Preidytė

Energetiką, būsimus Europos Sąjungos (ES) prioritetus bei Rytų partnerystę Seimo Pirmininkas Vydas Gedvilas aptarė su Švedijos Karalystės parlamento Pirmininku Peru Vesterbergu (Per Westerberg).
Pasak Stokholme su oficialiu vizitu viešinčio V. Gedvilo, Lietuva jau ne vienus metus kelia energetinio saugumo klausimą, vienas svarbiausių mūsų valstybės interesų - elektros importo-eksporto kabelio "NordBalt iš Švedijos į Lietuvą nutiesimas, kuris sujungtų regioną į vieningą energetinį tinklą.
"Šis projektas gyvybiškai svarbus siekiant panaikinti Baltijos šalių energetinę izoliaciją bei padidinti elektros tiekimo patikimumą. Lietuvai svarbi Švedijos patirtis energijos efektyvumo didinimo, taupymo, atsinaujinančių energijos šaltinių bei aplinkai draugiškų technologijų naudojime", - sakė Seimo Pirmininkas.
Pokalbio metu aptarti numatomi ES prioritetai artėjančio Lietuvos pirmininkavimo laikotarpiu: finansinis stabilumas, pažangus augimas ir užimtumas, atvira ir saugi Europa bei Rytų partnerystė.
Seimo Pirmininko ir Švedijos Karalystės parlamento vadovo susitikime pažymėta, kad Lietuva, ankstesnioji jos vyriausybė, sėkmingai suvaldė ekonomikos ir finansų krizę. Šiuo metu Lietuvos ekonomikos augimo rodikliai - vieni geriausių ES, 2015 metais tikimasi įsivesti eurą.
Pabrėžęs, kad bendradarbiavimas su Švedija bei kitomis Šiaurės ir Baltijos šalimis yra vienas svarbiausių Lietuvos prioritetų, V. Gedvilas išsakė viltį, kad Švedijos parlamente įkurta Baltijos šalių grupė bei Seimo tarpparlamentinė ryšių su Šiaurės šalimis grupė padės šių santykių plėtotei.

Atgal