VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

POLITIKA

04 19. Kas ką kalba, arba Gyvenimas troleibuse (Pabaiga)

Jonas Kaziškis

Jonas A.Patriubavičius

 Kažkas trenkėsi į troleibuso stogą, matyt, nutrūko ūsas. Storas sako: „ Štai rusai ir išjungė elektrą. Štai jums ir svoboda, štai jums ir Landsbergis“. Matyt, prie šio temos dar teks grįžti, tik jau rimčiau, ne troleibuse

Ginklas,  panaudotas ne pagal paskirtį

Mes visi turime internetus ir televizijas, tai ir kalbos, kurias varinėjame troleibuse,  ne kaimiškos, o globalinės. Jonas sako, kad antradienį Rusijos televizija parodė reportažą iš Hanoverio pramonės parodos. Feministės panaudojo slaptą ginklą prieš Rusijos prezidentą. Išsirengusios iki pusės nuogai, kaip karatistės, puolė jį einantį kartu su kanclere Merkel ir norėjo nudurti krūtimis. Prezidentas šį kartą nesutriko, matyt, buvo slaptųjų tarnybų informuotas apie būsimą incidentą, šypsojosi.

Sakau,  anais metais,  kitos feministės sukūrė instaliaciją, t.y.  iškrėtė incidentą svarbiausioje Rusijos šventovėje, kai kelios užlipo ant altoriaus, šoko ir šūkavo nepadorius šūkius. Tai gryniausias chuliganizmas. Vakaruose tai vadina menu, o feministes garbina kaip menininkes, sako, kad jos turi tokią laisvę ir, jeigu joms neleidžia lipti ant altoriaus, tai Rusijoje nėra demokratijos. Rusijos teisėjai nuteisė merginas, beje, gražios ir turi vaikų, griežtai - du metus kalėti.

Storas sako, kad jeigu būtų prezidentas, tas paneles paleistų iš kalėjimo, kam kankinti jų vaikus. O vokiečiai tas kitas feministes, kurios ne pagal paskirtį panaudojo savo krūtis, turėtų apdovanoti, nes labai gerai išreklamavo Hanoverį.

Tolerancijos grimasos

Čia atsistojo ponas B. ir papasakojo, kad tą pačią dieną Rusijos televizija parodė reportažą iš Olandijos.  Čia įsikūrė  ir gyvuoja pedofilų partija, tiesa, į parlamentą dar nepakliuvo. Pedofilai turi savo klubus ir varo propagandą, kad vaikus galima išnaudoti, tai girdi jų teisė,  jeigu koks ištvirkėlis dėdė suteikia vaikui  oralinio sekso malonę, vaikas patiria nepaprastą malonumą. Tai, girdi, nereikia skriausti vaiko, nereikia atimti malonumo.

Šioje vietoje ponas Storas vos neapsivėmė, būtume turėję reikalų su policija. Kažin ar būtų pavykę įrodyti (mūsų policija yra krūta), kad ponas negirtas, nors jis jau 20 metų nė lašo į burną neima.  Storas šiaip taip susitvardė (pavėmė už stotelės, kai išlipo) , o ponas B. tęsė toliau: kai pradeda tai jam sunku sustoti, neturi stabdžių kaip troleibusas.

Pasak jo,  Olandijos teismas gynė pedofilus, teisėjai sakė, kad negalima  iš žmonių atimti saviraiškos laisvės.  Rusai  per RTR parodė ir pačius olandų pedofilus, jie, stori ir šlykštūs,  atvirai dėstė, kad vaikų nereikia skriausti atimant jiems galimybę patirti pedofilijos laimę.

Buvome pritrenkti: kur  pakliuvome, ar tikrai čia Europos Sąjunga, ar naujas Dantės pragaro ratas?

Skęstančio gelbėjimas – jo paties reikalas

Vakar į troleibusą mums paskambino iš Kauno. Ponas N. papasakojo, kad  ant marių ledo, ties Pažaisliu, 40 minučių skendo žmogus ir niekas negalėjo padėti, nes nebuvo gelbėjimo priemonių. Ir žmogus nuskendo. Pasak N. , Vokietijoje šimtui tūkstančių gyventojų yra po vieną gelbėjimo sraigtasparnį, taigi, jeigu karą būtų laimėję vokiečiai,  Kaune turėtų būti trys.

Šis skambutis tarp mūsų, troleibuso keleivių įžiebė karštas kalbas. Storas priminė, kad kai V.Kubilius iš namų renovavimo fondo lėšų  norėjo pirkti tris sraigtasparnius, tai opozicija jam neleido,  jeigu būtų nupirkęs, žmogus  gal būtų išgelbėtas. Pas mus jau taip: jeigu konservatorius ką nors gero siūlo, tai socialdemokratas, sako, kad tai blogai. Ir tokius būdu partijos žarsto milijonus ne problemoms spręsti, o į oligarchų sąskaitas ofšoriniuose bankuose.

Štai ir dabar Seimas svarsto, kad   daugiabučių renovavimo fondo lėšomis bus apšiltinami ir individualūs namai. O kas juose gyvena? Oligarchai, nemokantys nekilnojamojo turto mokesčių turčiai ir juos aptarnaujantys agentai ir kitas personalas. Tai būdas paremti  savuosius. Svarstomas ir medžioklės įstatymas. O kas medžioja? Ar jie valgyti neturi, kad reikia žudyti žvėrelius?  Tai ta pati sisteminių partijų nomenklatūra. Ir čia jie sprendžia savo problemas:  paremkime plaukiančius, o

skęstantys, tegu skęsta.

Moralas

Moralas toks : mus valdo, nesąžiningi, alternatyvaus  padorumo subjektai (ir „konservatoriai“, ir „socialdemokratai“), kuriems nerūpi ne tik sraigtasparnio 100 tūkstančių gyventojų problema, bet ir kitos: teisingumo, tvarkos, mokesčių visiems, vakarietiškos teisės, nepriklausomų ombudsmenų  ir t.t.. Jie rūpinasi tik savo oligarchais,  pavyzdžiui, alkoholio gamintojais ir potencialiu otkatu.

Sakysim,  Švedijoje kapitalizmas su žmogišku veidu: vienas alkoholizmo  taškas (parduotuvė ar kioskas) - 5 tūkstančiams gyventojų, jeigu tiek nėra tai alkoholis neparduodamas. Pas mus, Lietuvoje vienas alkoholizmo taškas tenka gal 200 gyventojų, o kaimuose dar mažiau.. Lietuvoje nėra tokios politinės jėgos, kuri sakytų statanti švedišką  kapitalizmą su žmonišku veidu. Tokio kapitalizmo programą turi Lietuvos socialdemokratų sąjunga (LSDS), bet už ją  mažai balsuoja, nes sisteminės partijos, pasitelkę radiją, televiziją ir laikraščius , mulkina piliečius, visada „laimi“. Argi neaišku, kad  už sistemines partijas balsuoja ne rinkėjai, o televizijos ir laikraščiai?

Ar sunku kam nors, kad ir tai pačiai LSDS, nuvažiuoti su privačiu vizitu pas Švedijos karalių ir paprašyti, kad mums paskolintų tokį Ivan‘ą Bratt‘ą mūsų politikų išblaivinimo nuo begėdiško cinizmo  kampanijos pradžiai ir dar keletą švedų kitoms reformoms?. Kodėl  pas mus  negali būti tokios  švietimo ir sveikatos sistemos kaip  Švedijoje? Kai sustiprintume sveikatą, ar negalėtume gaminti tokių povandeninių  laivų kaip švedų nematomieji Gottland (?). Dabar, jeigu visgi bus pastatytas  suskystintų dujų terminalas, toks povandeninis sargybinis bus būtinas, jeigu norėsime būti ramūs, kad Klaipėda su visais gyventojais, teroristams su narų kostiumais  pasidarbavus, neišlėktų į orą.

Atvažiavome. Stop.

Atgal