VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

POLITIKA

04 20. Premjeras Seime pristatė 2012 m. Vyriausybės veiklos ataskaitą

Saulius Bartkevičius

Ketvirtadienį Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius Seime pristatė 2012 m. Vyriausybės veiklos ataskaitą. Premjero teigimu, laikantis konstruktyvaus požiūrio ataskaitoje išskirtos tos sritys, kuriose bus išlaikytas darbų tęstinumas, ir tos, kuriose, atsižvelgiant į Šešioliktosios Vyriausybės programines nuostatas būtini neatidėliotini pokyčiai.

 Pristatydamas pernai Vyriausybės atliktus darbus, premjeras pabrėžė, jog gruodžio pabaigoje įgaliojimus gavęs ministrų kabinetas dėl objektyvių priežasčių neturėjo didelių svertų daryti įtaką tų metų socialiniams-ekonominiams procesams ir institucijų veiklos rezultatams, tačiau tokia politinė komunikacija, kai siekiama tik sumenkinti oponentus, nesukuria didesnio žmonių pasitikėjimo savo valdžios institucijomis. „Ir to nesame linkę tęsti“, – teigė Ministras Pirmininkas.

 „2013 metams Vyriausybė išskyrė veiklos prioritetus, kurie padėtų sutvirtinti tai, ką pavyko pasiekti mūsų pirmtakams, ir išlyginti ekonominių, socialinių bei kitų netolygumų duobes“, – kalbėjo Vyriausybės vadovas

 Pasak premjero, pateikiamoje Nacionalinio saugumo būklės ir plėtros ataskaitoje greta tokių išorės rizikos veiksnių kaip priklausomybė nuo vieno strateginių žaliavų ir energijos šaltinio, minimas stiprėjantis vidaus rizikos veiksnys – netolygi socialinė ir ekonominė raida, esami ar vis didėjantys gyvenimo lygio skirtumai. Prie kitų pavojų ir grėsmių priskiriama korupcija, ypač gyventojų emigracija, nedarbas.

 „Todėl keliame uždavinį užtikrinti ne tik nuoseklų biudžeto įplaukų gausėjimą, bet ir sudaryti sąlygas gyventojų pajamų augimui, mažinti socialinę atskirtį, stiprinti žmonių pasitikėjimą valstybe, sudaryti jiems patrauklias sąlygas kurti gerovę savame krašte“, – sakė Ministras Pirmininkas.

Atgal