VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

POLITIKA

04 20. Artimiausiu metu bus kuriama ekonominės diplomatijos taryba

Bronius Majauskas

Lietuvos ekonominiams interesams užsienyje atstovaujantys pareigūnai yra finansuojami iš valstybės biudžeto, todėl būtina siekti, kad šios lėšos būtų naudojamos efektyviai. Dialogo tarp verslo ir kelių institucijų, atsakingų už šių atstovų darbą, skatinimui artimiausiu metu bus kuriama ekonominės diplomatijos taryba, akcentuoja užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius.
"Komercijos atašė yra tiesiogiai pavaldūs VšĮ "Versli Lietuva", tačiau siekiant efektyviau panaudoti valstybės lėšas, skirtas jų finansavimui, būtina skatinti bendradarbiavimą ir sutarimą tarp Ūkio ministerijos, jos agentūrų "Versli Lietuva" ir "Investuok Lietuvoje" bei Užsienio reikalų ministerijos. Į šiuos procesus reikia įtraukti ir verslo atstovus, kad jie išsakytų savo poreikius ir lūkesčius. Kai kurios idėjos turi ateiti ne iš valdžios, o iš verslo, būtina siekti valdžios ir verslo struktūrų simbiozės", - sakė L. Linkevičius, susitikęs su Lietuvos verslo konfederacijos (LVK) atstovais.
Susitikime taip pat buvo aptarti verslui itin aktualūs vizų išdavimo klausimai. LVK vadovai paragino užsienio reikalų ministrą bendradarbiauti organizuojant vizitus į užsienio šalis.
"Lietuvos verslui ieškant galimybių arba sprendžiant verslo vystymo problemas užsienio rinkose, ypač Rytų šalyse, labai svarbus aukštų šalies pareigūnų palaikymas. Tad esame pasiruošę burti verslininkų delegacijas vizitams su aukščiausiais šalies pareigūnais. Svarbu kuo anksčiau sužinoti apie planuojamus vizitus, kad galėtume jiems tinkamai pasiruošti", - sakė LVK prezidentas Valdas Sutkus.
Lietuvos verslo konfederacija - didžiausia paslaugų, prekybos ir aukštųjų technologijų įmones vienijanti verslo organizacija, kurianti palankią teisinę bazę ir aplinką nacionalinio verslo plėtrai.
Konfederacija yra tarptautinių prekybos rūmų ICC oficiali atstovė Lietuvoje.
Organizacija atstovauja daugiau nei 1 tūkst. 500 šalies įmonių ir 18 verslo asociacijų.
Konfederacijos nariai sukuria apie 20 proc. viso Lietuvos BVP.

Atgal