VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

POLITIKA

08 06. Ginklų klounai lengvai nepasiduos

Edvinas Damulis

Lietuva ginkluojasi labai pavojingais šaunamaisiais ginklais. Tragedijos JAV, Prancūzijoje, Anglijoje, Italijoje ir kitose šalyse, kuomet jauni žmonės legaliais ginklais išžudė niekuo nekaltus vaikus.

Lietuvos Prezidentė kandidatuos antrai kadencijai ir tik jei ryšis atimti licenzijas iš  ginklų prekeivių. Tenka išgirsti, kad ginklų klounai dirba labai pelningai.  Nelengva bus Prezidentei, jeigu pagaliau pasirašys dekretą, bet žmonės pasidžiaugs. Ar ne todėl paprasti Lietuvos žmonės žavisi mūsų Prezidente ir ja pasitiki, nes žmogus jaučiasi laisvesnis viduje, kiekvienas nori būti laimingas, bet įtampa didėja, kai ginklų klounai siūlo visur įsigyti įvairius šaunamuosius ginklus. Parduotuvių prekybos ginklais savininkai siunčia savo vadybininkus  ir į Lietuvos turgus, kviesdami pasitikrinti sveikatą pas psichiatrus. Svarbiausia – psichiatro parašas, ir kiekvienas gali nusipirkti šaunamųjų graižtvinių ginklų. Kaskart vis brangesnių greitašaudžių, neva reikalingų savigynai, o kam jie? Lietuvos Vidaus reikalų ministerijoje po  devyniais užraktais laikomos pavardės pakėlusių ginkluotą ranką net prieš save, o tokių – ne viena dešimtis. Tai kam iš viso tokia tragiška statistika? – manęs paklausė Vidaus reikalų ministerijoje atsakingas darbuotojas. Bet  į mano klausimą, ar Lietuvai pirmininkaujant ES tarybai, Lietuvos valstybėje reikia  pardavinėti graižtvinius greitašaudžius ginklus, pasigedau atsakymo.

Galėčiau išvardinti daugybę kitų apsisaugojimo priemonių: sportuokime, mokykimės savigynos veiksmų. Prezidentė – Juodojo diržo savininkė, ir, manau, to pakanka kiekvienam sveiko proto Lietuvos piliečiui.

Atimkite licenzijas ginklams, reikia nedelsiant atimti, nes nuo to mūsų mažoje šalyje bus šviesiau, ramiau, nebus liejamos ašaros.

Ginklų klounai ar tikrai sveiko proto verslininkai?

Atgal