VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

POLITIKA

08 16. V. Gedvilas dalyvauja Šiaurės ir Baltijos valstybių parlamentų pirmininkų susitikime

Seimo Pirmininkas Vydas Gedvilas išvykęs į Grenlandiją, kur rugpjūčio 14-18 dienomis dalyvauja Šiaurės ir Baltijos valstybių parlamentų pirmininkų susitikime Ilulisate. Į kasmetinę NB8 valstybių konferenciją susirinkę nacionalinių parlamentų vadovai aptaria 2013 m. antrąjį pusmetį Europos Sąjungos Tarybai pirmininkaujančios Lietuvos parlamentinius renginius. Ypatingą dėmesį numatyta skirti lapkričio 28-29 dienomis organizuojamam trečiajam Rytų partnerystės Viršūnių susitikimui, kuriame bus siekiama pažangos politinės asociacijos ir ekonominės integracijos procesuose su Rytų partnerystės šalimis.
Tarp kitų aktualių konferencijos darbotvarkės temų: ekonomikos ir finansų krizė Europoje, Šiaurės ir Baltijos valstybių bendradarbiavimas gynybos srityje.
NB8 (angl. Nordic Baltic Eight) yra aštuonios Šiaurės ir Baltijos valstybės: Danija, Estija, Islandija, Latvija, Lietuva, Norvegija, Suomija, Švedija, kurios nuo 1992 metų reguliariai bendradarbiauja įvairiose srityse ir politiniais lygmenimis.

Atgal