VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

POLITIKA

08 27. Moksleiviai talkins Vyriausybės darbuotojams

Daiva Katiliūtė

Pirmadienį trisdešimt projekto "Moksleiviai - į Vyriausybę" dalyvių iš visos Lietuvos pradėjo savaitę truksiančią praktiką Vyriausybės kanceliarijoje ir ministerijose.

Sveikindamas moksleivius Premjeras Algirdas Butkevičius teigė, kad ministrai lauks moksleivių pastabų ir pasiūlymų.

"Labai laukiam jūsų pasiūlymų ir idėjų, kaip būtų galima spręsti aktualias valstybės ir visuomenės problemas. Kiekviena idėja svarbi, ypač jei ji - iš jaunų, besimokančių žmonių lūpų", - sakė A. Butkevičius.

Projekto metu moksleiviai turės galimybę susipažinti su Vyriausybės institucijų veikla ir kasdieniu darbu, susitikti su ministrais bei įvairių įstaigų vadovais.

Projekte dalyvaujantys moksleiviai šią savaitę turės galimybę padiskutuoti su ministrais, susitikti su verslo bei visuomenės lyderiais, apsilankyti institucijose, veikiančiose prie Vyriausybės. Šešėlinio moksleivių ministrų kabineto laukia ir bendra komandinė užduotis - pasiūlyti sprendimus, kaip kovoti su jaunimo nedarbo problema.

Projektu "Moksleiviai - į Vyriausybę" siekiama skatinti jaunimą domėtis Lietuvos valstybės institucijų veikla, priimamais sprendimais ir aktyviau dalyvauti politiniuose procesuose.

Atgal