VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

POLITIKA

09 17. A.Butkevičius jau rengia atsakymus „Gazprom“

Premjeras Algirdas Butkevičius nori, kad atsakymai į Rusijos dujų koncerno „Gazprom“ pasiūlymus būtų parengti kuo greičiau. Anot jo, konkrečių terminų nėra, bet atsakymai jau rengiami.

Premjeras A.Butkevičius nori, kad atsakymai į Rusijos dujų koncerno „Gazprom“ pasiūlymus būtų parengti kuo greičiau.

„Terminų nėra, bet aišku mes norim kuo greičiau, nes artėja ruduo. Ir turiu pasakyti, kad mes norime vieno dalyko, kad kaina būtų dujų taikoma kitokia, mes pagrinde to siekiam, o kaip vyks, tai laikas parodys“, - antradienį interviu sakė A.Butkevičius.

Anot jo, šiuo metu „Gazprom“ pasiūlymus vertina energetikos ministras Jaroslavas Neverovičius.

„Tie pasiūlymai, kurie yra šiuo metu gauti, atiduoti energetikos ministrui, nes jis yra derybinės grupės vadovas. (...) Jis šiandien su tais „Gazprom“ pasiūlymais kaip tik dirba ir su savo specialistais turi pateikti atsakymus.

Visus tuos gautus pasiūlymus ir paruoštus atsakymus jis turi pristatyti man ir gal mes čia netgi vyriausybiniame lygyje apsvarstysim. Po to turi būti pateikta pagal procedūras prezidentei - mes taip esame sutarę“, - teigė ministras pirmininkas.

Penktadienį Lietuva gavo „Gazprom“ pasiūlymus. Vyriausybė dokumento turinio nekomentuoja.

A.Butkevičius rugsėjo 5 dieną, po susitikimo su „Gazprom“ vadovu Aleksejumi Mileriu, sakė, kad gavus raštiškus „Gazprom“ pasiūlymus, derybininkai toliau derins pozicijas.

Šalys tuomet nekomentavo, kokiomis sąlygomis „Gazprom“ sumažintų dujų kainą Lietuvai, tačiau tikino, kad diskutuojama dėl 5 mlrd. litų vertės Lietuvos ieškinio Stokholmo arbitraže ir ilgalaikės dujų tiekimo sutarties. Anot jų, trečiojo ES energetikos paketo įgyvendinimas derybose neliečiamas.

A.Mileris tuomet kalbėjo, kad tolesnės derybos apims „Gazprom“ investicijas Lietuvoje, tranzitą į Kaliningradą ir „komercinius klausimus“.

Atgal