VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

POLITIKA

11 06. Mūsų dvasia – priešnuodis informaciniam šmeižtui

Jonas Užurka, rašytojas, ats. plk. lt.

Lietuvos atsargos karininkų sąjunga (LAKS) pirmininkas ats. plk. lt. A. Jurkevičius.

Krašto apsaugos sistemos kūrėjų asociacijos (KASKA) prezidentas dim. plk. F. Vaitkaitis

Patriotiškumas tai – ne politinė, ne antgamtinė samprata. Patriotiškumas yra prigimtinė žmogaus doros savybė.

Demokratiškiausios ir galingiausios pasaulio valstybės prezidentas kitados tiksliausiai apibūdino Maskvos sovietinę imperiją pavadindamas ją blogio imperija. Pasikeitus politinei santvarkai, subyrėjus sovietų imperijai, didžiam pasaulio nusivylimui Maskvos politinis veidas bei retorika nepasikeitė. Kremlius ir toliau spjaudosi nuodais prieš kaimynus, vadovaujasi per šimtmečius gerai įvaldyta, civilizacijos pasmerkta, politika - skaldyk ir valdyk. Iki šių dienų, nepalikdama nė mažiausio kompromiso kitokiai nuomonei, istorinei tiesai, Maskvoje politistorikai įžūliai kuria ir perša pasauliui falsifikuotą, mistinę teoriją apie rusų kilmę, valstybingumą, apie „iskonnyje zemli“, pažeminančiai kala kaimynams [ypač mums] nepilnavertiškumą, nuolankumą. Klastingai žiaurios Kremliaus politikos įtaką patiriame ir šiandien. Ne tik pieno, sūrelių, dujų bet ir kupini šantažo, šmeižto, klastočių informaciniai karai prieš mus nesiliauja.

Tenka apgailestauti, kad Maskvai pritaria pasiklydę ir mūsų tautiečių balsai,  kad prieš mus, prieš mūsų Prezidentę spygaujančioms čiastuškoms Maskvoje pritaria ir sutartinės Vilniuje [net ir Seime], pritartinai bailiai šnypščia ir „žaliųjų“ runkeliai-vadukai kaip antai: A. Paleckis viešai įžūliai propaguoja šmeižtą apie kruvinojo Sausio aukas tvirtina, parsidavėliškai žemina mūsų Nepriklausomybės gynėjus net ir kaimyninėse rytinėse valstybėse; B. Bradauskas, būdamas Seimo nariu atstovaudamas Lietuvą kaimyninėse diktatoriškose valstybėse, ne tik kad nepagarbiai žeminančiai pasisako apie Nepriklausomą Lietuvą, bet ir pritvinkęs pykčiu mūsų Tėvynei gėdingai cenzūruoja dokumentinio filmuko apie Lietuvos Nepriklausomybės iškilmingą paskelbimą, apie kruvinus Sausio įvykius rodymą Europos šalių svečiams Lietuvoje, Nepriklausomybės salėje; buvę? „jedinsvos“, „pučistų“ veikėjai, kolaborantai bei stribų palikuonys it kurmiai iš pasalų   liaupsina ne tik mūsų tautos žmogžudį Staliną, bet ir įžūliai viešai propaguoja sovietinį okupacinį režimą.

Piktnaudžiaujant demokratija, laisve išsikerojo bedvasė nomenklatūrinė kolaboracija, viešai   ciniškai tyčiojamasi iš Laisvės kovotojų, iš mūsų Tautos. Ar ne todėl, kad lyg šiol pelnytai neįprasminame žuvusiųjų už mūsų Laisvę, kad ir šiandien švenčiausiose mūsų Tautai vietose stovi naikinusių mūsų Tautą okupantų paminklai, kad lyg šiol visais įmanomais informaciniais būdais diegiamas mūsų Tautai nebūdingas nevisavertiškumo kompleksas, nuolankumas, trinama garbinga mūsų Tautos praeitis.

Iškilus švedų profesorius, pagrįstai teigdamas, daro išvadą: „Lietuvą kamuoja mentalinė liga, Lietuva skilo – yra nomenklatūra ir Lietuva... išgyvenate antrąjį išmėginimą po sovietų sąjungos žlugimo“.

Prieš daugiau kaip du dešimtmečius mes iškovojome politinę ir juridinę Nepriklausomybę, bet ar ne tik neužbaigėme atkūrimo darbų, nes prarandame dvasinę Laisvę. Mūsų Tauta, per Sąjūdį atkūrusi Nepriklausomybę, Laisvę paleido iš rankų.

Tikėjimas tuo, kad mes turime istoriškai giliausias Tautos šaknis, kad mūsų protėvių dvasia negalėjo be pėdsakų išnykti, tikėjimas kad mes, nepasidavę komunistinei socializacijai, it feniksai pakilome iš pelenų, suteiks galių atlaikyti ir šį aršų ekonominį, informacinį karą. Pirmučiausiai savęs paklauskime ar ir šiandien sugebėsime sutelkti visas dvasines, intelektualines, fizines pajėgas vienam tikslui – mūsų Tautos, valstybės visiškam atgimimui ir tvirtam žingsniui į ateitį?

Būtina ir vėl, atmetus nesveikas ambicijas, susitelkti po viena mūsų Tautos, Valstybės vėliava, susitelkti rimtam, sunkiam ir doram darbui. Dabartiniai geopolitiniai reiškiniai neturi nustelbti mūsų darbo o tik skatinti dar plačiau reikštis mūsų dvasiai. Juk, mūsų Tautai susitelkus, savo ryžtu, darbais ne kartą stebinome pasaulį.

Kiekvienas tautietis akivaizdžiai mato, kad kuo daugiau mūsų Prezidentė Dalia Grybauskaitė dirba savo Tautai, mūsų Valstybei, kuo labiau ji vertinama pasaulyje, tuo aršiau, brutaliau ir organizuočiau ji puolama. Tai patvirtina ir paskutinieji Kremliaus inspiruojami vieši šmeižto pranešimai, klastingos sufabrikuojamos informacijos. Kremlius sukurs dar ne vieną falsifikuotą kūrinį atbuline data. Prisiminkime, kad ir kitados sufabrikuotus istorinius kūrinius dėl grobuoniškų karų pateisinimo apie „iskonnyje zemli“ prie Baltijos, „Žodį apie Igorio pulką“ ir begalę kitų falsifikatų. Maskvoje [ir ne tik] dirba nebe šimtai bet tūkstančiai Kremliaus skalikų: „istorikai“ rašo putiniškas istorijas, politologai ir kagėbistai fabrikuoja, kuria kompromituojančius „dokumentus“. Kas jau kas, bet mes tai patyrėme, mūsų tauta tai gerai turi žinoti ir aklai ne klaidžioti Kremliaus propagandos klystkeliais.

Mūsų Lietuvos Respublikos Prezidentė pagal mūsų Tautos priimtą Konstituciją yra ir vyriausioji Ginkluotųjų Pajėgų vadė. Mes, Lietuvos krašto apsaugos sistemos kūrėjai atsargos karininkai kartu su dauguma patriotinių organizacijų, su mūsų sąmoninga Tauta išrinkusia gerb. Dalią mūsų Prezidente, visokeriopai remiame ir pritariame jos dorai tarnystei Lietuvai, jos darbams, ypač šiandien pirmininkaujant Europos Tarybai, kategoriškai atmetame Maskvos falsifikatus, šmeižtą prieš mus, raginame ir nesusipratėlius, kolaborantų anūkus bei už sidabrinius tarnaujančius Kremliui, pagaliau liautis dergti ant mūsų ir ant savęs.

Dar ir dar kartą verta prisiminti mūsų valdovo Gedimino išsakytus žodžius savo sūnui Algirdui: „Žinok, sūnau, kad jeigu pas tave atvyktų maskvėnų pasiuntiniai, reiškia, kad pamiškėje jau stovi ir jų slapčia atvesta kariauna. Aš jų, Algirdai, lyg šiol nesupratau. Ne nuspėjami jie. Tu su jais kalbėkis jų darbų kalba ir nemiršk Lietuvos“.

Atgal