VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Religija

07 18. Pristatyta paskutinė kunigo K. Trimako knyga

Išleista paskutinė Lietuvos ir išeivijos rašytojo, mokslininko ir pedagogo kunigo Kęstučio Trimako (1930-2013) knyga "Mano pasaulėjautos kelionė". Liepos 17 d. vyko Vilniuje ir liepos 19-ąją Kaune vyks leidinio sutiktuvių renginiai.
Knygos sudarytojos Marijos Remienės teigimu, ši knyga - jau paskutinė ir nepilna, o tik dalis to, ką autorius buvo sumanęs parašyti. Pirmiausia skaitytojas suras paskutiniąją, kurią kun. K. Trimakas nusprendė rašyti 2012 m. kovo viduryje jau sunkiai sirgdamas. Natūraliai prie jos prisišlieja antroji - karo pabėgėlių stovykloje pokarinėje Vokietijoje ir JAV parašyti jaunuolio dienraščiai - kelios rankraštinės užrašų knygutės, surastos po kun. K. Trimako mirties, tvarkant jo rankraštyną. Paskutinėje knygos dalyje skelbiami atsiminimai apie autorių - su juo bendravusių, dirbusių asmenybių įžvalgos.
Knygos leidėjai tikisi, jog ji Lietuvos ir išeivijos visuomenei leis dar kartą susitikti su kun. K. Trimako išmintimi, padės geriau suprasti jo gyvenimo patirtį, jo ypatingos asmenybės savitumą ir vertę.
K. Trimakas gimė 1930-aisiais, po karo pasitraukė į Vokietiją, vėliau į JAV. Studijavo anglų ir klasikinių (lotynų, graikų) kalbų bei literatūros studijas, vėliau filologiją ir teologiją. 1960 m. buvo įšventintas kunigu.
K. Trimakas buvo žurnalų "Laikai lietuviams", "Ateitis", "Aidai" redaktorius, dėstė Čikagos Lojolos universiteto Psichologijos katedroje. 1984-2013 m. buvo Šv. Antano parapijos Cicero (Čikaga) lietuvių misijos vadovas. 1992-2008 m. - kaip vizituojantis profesorius dėstė psichologiją ir teologiją Lietuvos aukštosiose mokyklose: Kaune, Kretingoje, Klaipėdoje, Šiauliuose, Vilniuje. 2010 m. tapo Vytauto Didžiojo universiteto garbės daktaru. K. Trimakas mirė 2013-aisiais Čikagoje. Palaidotas Kauno Prisikėlimo bažnyčios kriptoje.

Atgal