VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Religija

04 06. Popiežius suteikė palaiminimą „Urbi et Orbi"

Popiežius Pranciškus Velykų sekmadienį suteikė tradicinį palaiminimą „Urbi et Orbi" (Miestui ir Pasauliui). Pliaupiant lietui, šventiškai išpuoštoje šv. Petro aikštėje Romoje jo klausėsi tūkstančiai maldininkų iš viso pasaulio. Popiežius palaiminimo žodžius sakė iš šv. Petro bazilikos balkono.
Prieš tai pontifikas aukojo Velykų mišias, skirtas Kristaus prisikėlimui. Jis prašė taikos pasaulyje, pirmiausiai - krizių ir konfliktų regionuose, bei meldė sumažinti persekiojamų krikščionių kančias. „Aš visada su jumis", - kreipėsi jis į žmones, kenčiančius karą ir terorą.
Kalbėdamas apie branduolinį susitarimą su Iranu, pontifikas sakė tikįs, kad „ tai bus galutinis žingsnis saugesnio ir broliškesnio pasaulio link". Jis paminėjo krizes ir konfliktus Sirijoje, Irake, Libijoje, Jemene bei Ukrainoje. Jis meldė taikos ir Šventojoje žemėje ir ragino atnaujinti taikos procesą tarp Izraelio ir palestiniečių. Pranciškus, be to, ragino žmones būti pagarbius ir nuolankius vieni kitiems. Jis kritikavo poziciją „bet kokia kaina prasimušti, varžytis, išsiskirti".
Prieš sakydamas palaiminimą, popiežius „papamobiliu" važiavo per šv. Petro aikštę, kur jį sveikino tūkstančiai tikinčiųjų.
Popiežiaus „Urbi et Orbi" klausėsi ir milijonai tikinčiųjų prie televizorių ekranų. Tai yra tradicinių Velykų iškilmių Romoje kulminacija.

Atgal