VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Religija

12 22. Pasvalio Gyvojo rožinio maldininkai renkasi kas mėnesį

Ona Striškienė

Paįstrys-Pasvalys

Įpusėjus adventui Pasvalio Šv. Jono Krikštytojo Bažnyčioje buvo aukojamos Šv. Mišios už Pasvalio dekanato Gyvojo Rožinio  maldininkus. Maldos intencija skirta tam,  kad kiekvienas patirtų gailestingumą Dievo, kuris niekada nepavargsta atleisti visiems, kurie to trokšta. Prieš Šv. Mišias buvo rožinio malda – III dalis „Kančios slėpiniai“.

Katechezę veda Pasvalio Šv. Jono Krykštitojo bažnyčios kunigas. Miroslav Anuškevič. Onos Striškienės foto

Pasvalio dekanato Gyvojo Rožinio maldininkai, norėdami išsaugoti dvasingą  bendrystę, tobulėti maldoje, plėsti savo katalikišką akiratį renkasi kiekvieną mėnesį į šv. Mišias. Atvyksta Pasvalio dekanato Gyvojo rožinio būrelių vadovai ir maldininkai iš visų parapijų. Po Šv. Mišių vyksta katechezė ir agapė.

Naujųjų metų katechezės bus vedamos pagal bažnytinių metų temas ir bus skirtos Gailestingumo metams. Advento katechezė, kurią vedė Pasvalio dekanato gyvojo rožinio dvasios vadas kunigas. Miroslav Anuškevič, buvo skirta Gailestingumo metams: „Palaiminti gailestingieji, jie sulauks gailestingumo“.

Špitolės salėje po katechezes vyko agapė. Vaišintasi iš savo atsineštų advento lauknešėlių. Agapės metu gyvojo rožinio maldininkai dalinosi Gerąja naujiena. Maldininkės pasidalino patirtais įspūdžiais bei mintimis apie Gailestingumo durų atidarymo iškilmes – Vatikane, Šiluvoje bei Panevėžio vyskupijoje. Visos kartu giedojo advento giesmes. Giesmių mokė maldos grupės  „Motinos maldoje“ vadovė Laimutė ir šios grupės dalyvės Salomėja, Stanislava, Irutė, Vlada. Kalbėjo viešnia gydytoja, vienuolė kazimierietė Valerija Mačėnaitė. Savo sakralinę kūrybą susirinkusiosioms skaitė Lietuvos kaimo rašytojų sąjungos narė Ona Striškienė iš Paįstrio k., Panevėžio rajono. Maldininkėms padovanojo savo prozos knygą „Kely...“.

Maldininkėms savo sakralinę poeziją skaito Ona Striškienė (kairėje)

Pasvalio dekanato Gyvasis Rožinio vadovė Vlada Čirvinskienė visiems maldininkams įteikė šv. paveikslėlius „Jėzau, pasitikiu Tavimi!“. Ji palinkėjo: „Kalbėdami rožinio maldą, pasižadėkime žodžiais, darbais ir ypač eidami Šventų Sakramentų skleisti Kristaus Karalystę bei Gailestingumą savyje ir kituose, o ypač tų žmonių tarpe, kurie Kristaus Karalystę bei Gailestingumą sąmoningai ar nesąmoningai mėgina ardyti ir griauti. Neškime į savo šeimas, aplinką Gailestingumą, advento ramybę bei artėjančių švenčių – Kūdikėlio Jėzaus gimimo šventės džiaugsmą ir spindesį“.

Šventiškame susitikime dalyvavo Pasvalio dekanato gyvojo rožinio maldininkai iš Daujėnų, Krinčino, Joniškėlio, Pasvalio, Saločių bei kitų parapijų. Susitikimo dalyviai dėkingi Pasvalio Šv. Jono Krikštytojo parapijos klebonui Albertui Kasperavičiui už suteiktas malones, o ypač kunigui Miroslav už aukotas Šv. Mišias, giliai perteiktas mintis katechezės metu bei nuoširdumą, nuolankumą ir begalinę kantrybę.

Atgal