VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Religija

12 22. Betliejaus šventa taikos ugnis jau Vilniuje

Ričardas Simonaitis

Gruodžio 16 –tą dieną į Švento Kazimiero bažnyčią rinkosi Vilniaus miesto skautai. Tai vaikai, kurie įvairiose Vilniaus miesto mokyklose organizavosi į skautų tuntus, draugoves bei skiltis. Su pakilia nuotaika skautai užpildę visą bažnyčios erdvę laukė pasirodant savo kolegų skautų, kurie turėjo atgabenti šventą Taikos ugnelę iš Betliejaus. Jos laukė ir jau beveik septyniasdešimtį metų sulaukę skautai. Visi buvo pakylėti nepaprastu džiaugsmingu dvasingumu. Kiekvieno skauto veide atsispindėjo akimirkos laukimas. Tuoj turėjo atsidaryti bažnyčios durys ir pasimatyti žibintas su šventąja ugnele. Vakaras tapo, kaip reta, nuostabaus grožio laukimo akimirkos ir meilės švente gėriui. Gėriui, kuris šiandien yra taip reikalingas kiekvienam Lietuvos piliečiui. Šio nuostabaus vakaro iniciatorė buvo Lietuvos Skautų Sąjungos Tarybos narė vyriausioji skautininkė Dalia Tarailienė.

Netrukus šios ugnelės pasklis po visą Lietuvą. Fotografijų autorė Juliana Riabenkaja - Lietuvos jaunųjų krikščionių sąjungos skautų ir skaučių draugovės „Gabija“ sesė

Netrukus prie paradinių durų pasirodė skautas ir skautė, kurių rankose buvo žibintas su šventa Taikos ugnele, atvežta iš Betliejaus. Altoriaus link pajudėjo skautų nešamos daugelio draugovių vėliavos. Vėliavų saliutu buvo įnešta ir pagerbta šventoji Betliejaus Taikos ugnis. Kunigams palaiminus šventąją ugnelę ir skambant šventoms giesmėms, skautų jaunimas dalijosi šventa ugnele tarpusavyje. Kiekvienas jų su didžiausia pagarba ir meile užkurdavo savo žibintą ar atsineštą žvakę. Šį šeštadienį ir sekmadienį ši šventa ugnis buvo išnešiota po visas Lietuvos bažnyčias, po ligonines ir mokyklas bei kalėjimus, kad visi Lietuvos žmonės Šventų Kūčių vakarą ir per Šventas Kalėdas galėtų pasidalyti, pabendrauti, pasidžiaugti su Jėzaus skleidžiama šviesa ir meile, kurios taip trūksta daugeliui iš mūsų.

Šv. Kazimiero bažnyčios kunigas prie šventos ugnelės

Ši šventa ugnelė padovanota ir kiekvienam Lietuvos Seimo nariui, kad ir jų širdys nesurambėtų priimant įvairius įstatymus. Šią meilės ugnelę gaus ir visi Vyriausybės nariai. Šventą Taikos ugnelė iš Betliejaus bus nugabenta ir į mūsų Prezidentūrą. Ją gaus ir mūsų tautos pasididžiavimas Jos Ekscelencija ponia prezidentė Dalia Grybauskaitė, kuri nuo pirmų savo darbo metų prezidentūroje labiausiai rūpinosi ir rūpinasi Lietuvos valstybingumo įvaizdžio įtvirtinimu pasaulyje ir labiausiai rūpinasi kiekvieno žmogaus gyvenimu čia Lietuvoje ir už jos ribų. Tepadeda jai Dievas.

LSS Tarybos narė D.Tarailienė ir skautų tunto „Valdovų rūmai“ vadas Ričardas Simonaitis

Tikimės, kad ši Taikos ugnelė suvienys įvairių religijų žmones ir neš taiką bei meilę į visų širdis.

Skautai Šv. Kazimiero bažnyčioje

Skautai pasiruošę nešti Betliejaus Taikos ugnelę prie altoriaus

Vėliavnešys

Kairėje - svečias t.Pavlo Jachimec

Atgal