VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Religija

12 29. Popiežius Kalėdų kalboje ragino vienytis prieš islamo kovotojų žiaurumus

Popiežius Pranciškus penktadienį sakomoje savo Kalėdų kalboje paragino pasaulį vienytis ir nutraukti islamo kovotojų žiaurumus, kurie daugelyje šalių verčia kentėti žmones. Net ir Vatikane popiežiui skaitant tradicinį kreipimąsi į "Miestą ir pasaulį" ("Urbi et Orbi") iš Šv. Petro bazilikos balkono buvo sustiprintas saugumas, praneša "Reuters".
Dešimtys tūkstančių žmonių, atėjusių pasiklausyti popiežiaus žodžio, buvo tikrinami prietaisais, paprastai naudojamais oro uostuose, atidaromi jų krepšiai. Vietoje patruliavo ir antiteroristinės policijos pareigūnų autobusiukai.
Paprašęs nutraukti civilinius karus Sirijoje ir Libijoje, popiežius pridūrė: "Tegul didžiausias tarptautinės bendruomenės dėmesys bus skirtas nutraukti žiaurumus šiose šalyse, taip pat juos baigti Irake, Jemene, piečiau Sacharos regiono esančiose šalyse, nes net ir dabar čia reikalaujama daug aukų, verčiama kentėti (...) ištisas tautas, naikinamas jų istorinis ir kultūrinis paveldas".
Jis aiškiai kalbėjo apie "Islamo valstybės" kovotojus, minėtose šalyse įvykdžiusius daug išpuolių, sunaikinusius nemažai kultūrinio paveldo.
Pontifikas pasmerkė neseniai vykusius "brutalaus terorizmo atvejus": lapkričio 13 dienos ataką Paryžiuje, pareikalavusią 130 asmenų gyvybių, numuštą virš Egipto Sinajaus pusiasalio Rusijos lėktuvą, kuriuo spalio 31 d. skrido 224 asmenys.
"Tik Dievo malonė gali išlaisvinti žmoniją iš daugelio blogio formų, kartais šis blogis tiesiog siaubingas ir kyla jis tarp mūsų, - kalbėjo popiežius. - Dievo malonė gali pakeisti mūsų širdis ir pasiūlyti sprendimų iš neišbrendamų žmogiškų situacijų".

Atgal