VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Religija

03 19. Panevėžio vyskupijos kunigui Sauliui Kalvaičiui - neįprastas apdovanojimas (Pabaiga)

Dr. Aldona Vasiliauskienė

Utenos krašte, kalbėjo Z. Mackevičienė, turime puikių žmonių, kurie savo gyvenimą pašventė geriems darbams, globėjiškai veiklai. Komisijai, kuri buvo sudaryta iš Šv. Kazimiero ordino Utenos apskrities komtūrijos ir Utenos rajono savivaldybės atstovų, buvo pateikti trys nominantai:

 Utenos krašto žmonių su negalia sąjungos taryba pateikė ilgametę Utenos krašto žmonių su negalia sąjungos pirmininkę Nijolę Gaivenienę;

 Moterų centro „Ievos namai“ valdyba pateikė Moterų centro „Ievos namai“ direktorę, aktyvią visuomenininkę, šv. Kazimiero ordino Utenos apskrities komtūrijos vieną iš steigėjų, Lietuvos Karališkosios bajorų sąjungos narę, Užpalių LIONS klubo narę ir steigėją Nijolę Rimkevičienę;

Viešoji įstaiga „Lakštingalų giraitė“ pateikė Daugailių Šv. Antano Paduviečio parapijos kleboną, VšĮ „Angelų pieva“ steigėją kunigą Saulių Kalvaitį.

Apdovanojimai

Apdovanojimus įteikti Z. Mackevičienė pakvietė Šv. Kazimiero ordino Didįjį Magistrą Henriką Armošką-Eismontą ir Utenos rajono savivaldybės mero pavaduotoją Vidmantą Valinčių.

Didysis Magistras Henrikas Armoška – Eismontas kalbėjo apie Šv. Kazimiero ordino tikslus, veiklą, minėjo atliktus darbus, pasidžiaugė aktyvia Utenos komtūrijos veikla ir tais, kuriems bus įteikti apdovanojimai.

Pasveikintas Utenos dekanas, Utenos Dievo Apvaizdos parapijos klebonas kun. Henrikas Kalpokas (dešinėje). Iš kairės: Utenos apskrities komtūrijos komtūrė Šv. Kazimiero ordino dama Zita Mackevičienė, Šv. Kazimiero ordino Didysis Magistras Henrikas Armoška – Eismontas

Įteikus padėkas Nijolei Gaivenienei ir Nijolei Rimkevičienei, o kun. Sauliui Kalvaičiui skulptūrą „Angelas su lelija“, nusidriekė ilgos sveikinimo eilės ir jūra gėlių. O atvykusieji iš „Angelų pievos“ pakviesti bendrai nuotraukai su kunigais ir Šv. Kazimiero ordino nariais, švytėjo neįprastu džiaugsmu – ne vieno akyse suspindo ašaros.

Nominantas kun. Saulius Kalvaitis kalbėjo, kad „Angelų pieva“ – tai daugelio žmonių veikla, žmonių, gebėjusių atverti savo širdį ir dosnią ranką tiems, kurie stokoja. Kunigas dėkojo visiems, nes „jaučiame gerą prisilietimą ir norą padėti. Daug yra tokių žmonių... Kai Jėzus ateina į tvartelį – šis virsta Kūčiomis. O Dievas moka ateiti. Reikia mokėti plaukti prieš srovę ir nebijoti. Jeigu viskas būtų lengva, nebūtų įdomu gyventi. Dievas veikia per mus: mūsų rankas, širdį, žodžius, žvilgsnius. Tad ir turime dirbti: kantriai, net ir sunkiai, ne visada būdami suprasti – nes visas džiaugsmas bus Amžinybėje“.

Koncertą pradėjo solistas Aurimas Matuzevičius

Šv. Kazimiero ordinas pasveikino mecenatą Utenos rajono savivaldybės tarybos narį Darių Šinkūną, Lietuvos Respublikos Seimo narę Mildą Petrauskienę, Utenos dekanas Utenos Dievo Apvaizdos parapijos kleboną kun. Henriką Kalpoką. Lelijos žiedai buvo įteikti ir muzikinių kūrinių atlikėjams.

Koncertas

Utenos muzikos mokyklos mokiniai (mokytoja Gintarė Armonaitienė) atliko keletą gavėnios metui pritaikytų muzikos kūrinių. Jaudinamai skambėjo solisto Aurimo Matuzevičiaus solo, smuikais solo griežė Tilija Kazickaitė ir Roberta Kviečiūnaitė. Keletą numerių atliko ansamblis „Trys magistrai“: akordeonistė Renata Buzėnaitė, birbynininkas Gediminas Kaušylas, o fortepijonu grojo ansamblio vadovė Zita Lukošiūnienė.

Kun. Saulius Kalvaitis (centre) su Šv. Kazimiero ordino Lelijos Garbės ženklu – skulptūra „Angelas su lelija“, Šv. Kazimiero ordino nariai ir „Angelų pievos“ gyventojai

Renginio dalyviai, sielas pripildę dekano kun. Henriko Kalpoko kilnių, susimąstyti kviečiančių pamokslo žodžių, iš Šv. Kazimiero ordino Didžiojo Magistro Henriko Armoškos-Eismonto ir Utenos apskrities komtūrijos komtūrės, Šv. Kazimiero ordino damos Z. Mackevičienės plačiau sužinoję apie Šv. Kazimiero ordiną, pasidžiaugę apdovanotaisiais, o ypač kun. Sauliaus Kalvaičio įvertinimu, dar ilgai bendravo prie kavos ar arbatos puodelio, ne vienas kuždėjosi, ką vėl prasmingo ir gražaus sumąstys ta „mūsų Zita“...

Atgal