VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Religija

05 06. Savaitgalį Vilniuje vyksta Nacionalinis gailestingumo kongresas

Vilniuje gegužės 6-8 dienomis vyksta Nacionalinis gailestingumo kongresas, didžiausias popiežiaus Pranciškaus paskelbto Gailestingumo jubiliejaus renginys Lietuvoje.
Renginyje laukiami vilniečiai, miesto svečiai, tikintieji iš visos Lietuvos ir užsienio lietuviai.
Penktadienio vakarą kongreso dalyviams pasiūlyti septyni vakaro pasirinkimai nuo koncertų ir kitų muzikinių pramogų iki spektaklių ar piligriminio žygio po Vilnių. Penktadienio naktį buvo galimybė užsukti į Dievo Gailestingumo šventovę, atvirą visą parą.
Šeštadienio priešpietę kongreso dalyvių laukia paskaitos, pokalbiai ir diskusijos. Žymūs dvasininkai ir vienuoliai, įvairių sričių mokslininkai, rašytojai, šeimos, psichologai, socialiniai darbuotojai, Caritas atstovai ir kiti pranešėjai kalbės apie gailestingumą iš dvasinės, socialinės, meninės, šeimos ar politikos perspektyvos.
Popietę Katedros aikštė pasikeis neatpažįstamai - ji taps bažnyčia po atviru dangumi. Keli šimtai kunigų iš visos Lietuvos lauks norinčiųjų atlikti išpažintį ar pasikalbėti su kunigu. Iš Dievo Gailestingumo šventovės į Katedros aikštę bus išneštas garsus Gailestingojo Jėzaus atvaizdas, kuris buvo nutapytas Vilniuje pagal šv. Faustinos regėjimus. Organizatoriai kviečia atnešti savo užrašytus maldos prašymus, už šias intencijas bus aukojamos šv. Mišios.
Šeštadienio vakaro koncerte bus galima išgirsti vienuolę seserį Kristiną Skučiją (Cristina Scuccia). Pasaulį nustebinusio balso savininkė pribloškė garsaus televizijos projekto teisėjus ir žiūrovus, pasirodžiusi scenoje su vienuolės abitu ir kryžiumi ant kaklo. Dalyvauti "Italijos balse" vienuolė ryžosi, kad galėtų liudyti tikėjimą.
Visą šeštadienio naktį žmonės bus laukiami maldai Vilniaus katedroje.
Sekmadienį nuo Nepriklausomybės aikštės pajudės procesija su originaliu Gailestingojo Jėzaus paveikslu. Gailestingumo miestui ir pasauliui bus meldžiama kartu su procesijai vadovausiančiu Vatikano valstybės sekretoriumi kardinolu Pjetru Paroliniu (Pietro Parolin). 
Kongresas baigsis iškilmingomis šv. Mišiomis Katedros aikštėje.

Atgal