VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Rinkimai

05 11. "Baltosios pirštinės": užfiksuota apie 120 galimų rinkimų pažeidimų

Prezidento rinkimų metu pilietinė iniciatyva „Baltosios pirštinės" užfiksavo 90 galimų rinkimų pažeidimų, šalies policijos pajėgos - 65 pažeidimus. Atsižvelgiant į pasikartojančius pažeidimus,iš viso užfiksuota apie 120 galimų pažeidimų. Įvertinus apibendrintus duomenis, galima teigti, kad šie rinkimai buvo skaidresni.
"Tiek "Baltosios pirštinės", tiek policijos atstovai per šiuos rinkimus pastebi, kad pažeidimų, ypač grubių - sumažėjo. Manome, kad tokius rezultatus lėmė ne tik išaugęs piliečių sąmoningumas aktyviai įsitraukiant ir stebint rinkimus, bet ir efektyvus bendradarbiavimas su šalies policijos pajėgomis", - sako pilietinės iniciatyvos „Baltosios pirštinės" atstovas Tadas Langaitis.
Jo teigimu, tokiems rezultatams taip pat nemažos reikšmės turėjo visoje Lietuvoje išsiplėtęs „Baltųjų pirštinių" savanorių tinklas ir sudarytos galimybės patogiai bei greitai pranešti apie galimus pažeidimus - iš savanorių bei gyventojų sulaukta daugiau kaip 50 įvairaus pobūdžio pranešimų apie pastebėtus galimus pažeidimus. Kiekvienas pranešimas buvo atidžiai vertinamas ir tikrinamas.

Atgal