VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Rinkimai

09 19. Tyrimas: tarp apsisprendusių rinkėjų populiariausios konservatorių ir socialdemokratų partijos

Jeigu Seimo rinkimai vyktų šį sekmadienį, iš apsisprendusiųjų dalyvauti rinkėjų (66,7 proc. apklaustųjų) daugiausiai balsuotų už socialdemokratų ir Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijas. Už socialdemokratus balsuotų 12,7 proc., už TS-LKD -11,8 proc. apklaustųjų.

Trečioje vietoje - Darbo partija - 10,3 proc., ketvirtoje - partija „Drąsos kelias" - 4,2 proc., partiją Tvarka ir teisingumas palaikytų - 2,8 proc.,Liberalų ir centro sąjungą - 2,4 proc., Lietuvos Respublikos liberalų sąjūdį - 1,8 proc. respondentų. Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungą rinktųsi 1,2 proc.,Lietuvos lenkų rinkimų akcijos ir Rusų sąjungos koaliciją - 0,6 proc., Artūro Zuoko „Sąjungą TAIP" - 0,3 proc. apklaustųjų.

Viešosios nuomonės tyrimų bendrovės „Factus" rugsėjo 10-16 dienomis atiktos apklausos duomenimis, balsuoti Seimo rinkimuose buvo nusprendę 66,7 proc. apklaustųjų, rinkimuose nedalyvautų 20,3 proc., neapsisprendę - 13 proc. potencialių rinkėjų.

Didžiausia rinkėjų, ketinančių dalyvauti rinkimuose, dalis vis dar yra neapsisprendę, už kurią partiją balsuos (40,8 proc.), taip pat nemaža dalis ketinančiųjų balsuoti atsisakė nurodyti, už ką balsuotų (8,7 proc.).

Atgal