VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Rinkimai

10 14. Dar neaišku, ar įvyko referendumas

Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) pirmininkas Zenonas Vaigauskas dar negali pasakyti, ar įvyko referendumas dėl naujos atominės elektrinės statybos.

"Koks yra biuletenių skaičius, rastas balsadėžėse, tą galėsime pasakyti tik kai bus suskaičiuoti referendumo biuleteniai, nes mus pasiekė informacija, kad yra tam tikras skaičius rinkėjų, kurie atsisakė paimti referendumo biuletenius",- sakė Z. Vaigauskas.

Jo duomenimis, kai kuriuose rinkimų apylinkėse dar yra likusios rinkėjų eilės ir jiems turėtų būti sudarytos sąlygos pareikšti savo valią.

VRK išplatino pareiškimą, kad visais rinkėjais, kurie yra atvykę balsuoti, privalo būti pasirūpinta, kad jie galėtų balsuoti, nė vienas rinkėjas negali būti paliktas nebalsavęs, kuris yra atvykęs prie balsavimo apylinkės patalpos. Visi turi būti įleisti į balsavimo patalpas, visi turi būti aptarnauti.

"Tai mūsų komisijos darbo garbės reikalas",- sakė Z. Vaigauskas.

Per sekmadienį vykusį balsavimą šalies rinkėjų aktyvumas buvo didesnis nei 50 proc., spaudos konferencijoje sakė Z. Vaigauskas.

Jo vertinimu, tai rekordiškai didelis aktyvumas. Labai aktyviai, anot jo, rinkėjai balsuoja Vilniuje, Kaune, taip pat išliko didelis aktyvumas Raseinių apygardoje.

Atgal