VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Rinkimai

10 15. Preliminarūs rinkimų rezultatai ir toliau palankiausi darbiečiams

Suskaičiavus 1372 iš 2017 apylinkių Seimo rinkimų rezultatus daugiamandatėje apygardoje lyderis nesikeičia - Darbo partija. Jai tenka 23,01 rinkimuose valią pareiškusių rinkėjų balsų.

Pagal Vyriausiosios rinkimų komisijos skelbiamus preliminarius balsų skaičiavimo duomenis, tolesnė partijų rikiuotė jau keletą valandų nekinta.

Antroji sąraše - Lietuvos socialdemokratų partija, kol kas sulaukusi 19,75 proc. balsavusių rinkėjų palaikymo.

Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai uždirbo 12,72 proc. balsų.

Partijai Tvarka ir teisingumas simpatizavo 9,14 proc. rinkėjų.

"Drąsos kelią" pasirinko 6,91 proc. parlamento rinkimuose dalyvavusių rinkėjų.

Liberalų sąjūdį palaikė 6,37 proc. rėmėjų.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga su 5,23 proc. smunka link pavojingos patekimo į Seimą ribos, už kurios jau atsidūrė Lietuvos lenkų rinkimų akcija su 4,37 proc. rinkėjų balsų.

Kitos partijos pagal šiuos preliminarius Seimo rinkimų rezultatus mandatų dalybose nedalyvautų, nes nesurinktų Seimo rinkimų įstatymu reikalaujamų 5 proc. rinkimuose dalyvavusių rinkėjų balsų.

Pagal skaičiavimus iš 1372 rinkimų apylinkių, keturios partijos - Liberalų ir centro sąjunga, Krikščionių partija, partija "Sąjunga Taip" ir Socialistinis liaudies frontas kol kas surenka 2-1 proc. rinkėjų balsų.

Autsaideriai preliminarių Seimo rinkimų rezultatų sąraše - Nacionalinis susivienijimas "Už Lietuvą Lietuvoje", partija "Jaunoji Lietuva", Demokratinė darbo ir vienybės partija, Respublikonų partija, Emigrantų partija ir Lietuvos žmonių partija, pelniusios kol kas mažiau 1 proc. rinkėjų balsų.

Atgal