VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Skelbimai

02 02. Nemokami mokymai ieškantiems darbo – ES paramos dėka

Nedarbas bei mažos pajamos – viena iš didžiausių problemų, su kuria tenka susidurti daliai šalies gyventojų. Siekiant gerinti esamą situaciją, pasitelkta Europos socialinio fondo parama. Ji skirta projekto, kuriuo norima išspręsti egzistuojančią darbo ir šeimos pareigų derinimo problemą Lietuvoje, įgyvendinimui. Šis projektas vystomas dešimtyje Lietuvos miestų. Jo metu intensyviai vykdoma dvejopo pobūdžio veikla: plataus masto apmokymų dirbantiems ar norintiems įsidarbinti tėvams teikimas ir patobulintos vaikų priežiūros paslaugų sistemos kūrimas.

Š.m. sausio mėnesį Vilniuje užbaigtas įgyvendinti vienas iš projekto etapų, kurio metu nedirbantiems ir mažas šeimos pajamas (iki 1050 Lt šeimos nariui) gaunantiems bei vaikus iki 14 metų auginantiems tėvams buvo suteikta galimybė dalyvauti nemokamuose mokymuose. Minėtus kriterijus atitinkantys ir aktyviai darbo ieškantys asmenys buvo pakviesti registruotis į seminarų ciklą, kuris Vilniuje prasidėjo nuo 2012 m. spalio mėnesio.

Seminarų tikslas – sudaryti palankias sąlygas darbingo amžiaus ekonomiškai aktyviems ir mažas pajamas gaunantiems asmenims derinti šeimos ir darbo įsipareigojimus, skatinti šeimai palankių darboviečių kūrimąsi.

Iš viso mokymuose Vilniuje sudalyvavo 43 asmenys, o sėkmingai seminarų ciklą užbaigę jo dalyviai gavo specialius tai patvirtinančius sertifikatus. 5 kursuose dalyvavę, darbo ieškantys asmenys įsidarbino dar nesibaigus šiam projektui.

Mokymų dalyviams buvo suteikta galimybė patiems pasirinkti labiausiai juos dominančius seminarus. Jie aprėpė darbo paieškos, verslumo, konfliktų prevencijos, darnaus vystymosi, darbo teisės temas, taip pat norintieji galėjo įgyti kompiuterinio raštingumo įgūdžių, pramokti arba patobulinti savo anglų ar norvegų kalbos žinias. Populiariausia tarp dalyvių buvo verslumo programa bei anglų kalbos kursai. Beje, dalį lankiusių mokymus sudomino visos pasiūlytos programos. Tais atvejais, kai mokymai trukdavo visą darbo dieną, jų dalyviai buvo vaišinami nemokamais pietumis, o savo 2–14 metų atžalas galėjo patikėti specialiai priežiūrai darželyje.

Seminarus organizavo M.Grunskienės TŪB „Verslo vadovų mokymų centras“ kartu su VšĮ „Užsienio kalbų mokymo centru“ ir UAB „Baltijos kompiuterių akademija“, kurie laimėjo šių paslaugų teikimo konkursą. Dėl sėkmingo šio projekto etapo įgyvendinimo ypač didelę padėką UAB „Ego Vos“ norėtų išreikšti Verslo vadovų mokymų centro verslumo mokymų projekto vadovui Dariui Grunskiui už sklandų mokymų organizavimą ir šios veiklos koordinavimą.

Projektui „Šeimos ir darbo įsipareigojimų derinimo priemonių įgyvendinimas“ Nr.: VP1-1.1-SADM-04-K-01-067, vykdomam pagal 2007-2013 metų ESF finansuojamą priemonę „Šeimos ir darbo įsipareigojimų derinimas“, skirta 3 mln. Lt parama. Projektas jau startavo: Naujojoje Akmenėje, Skuode, Kelmėje, Alytuje, Druskininkuose, Marijampolėje, Kaune, Utenoje, Švenčionyse ir Vilniuje. Projekto partneriai: Kelmės ,,Aukuro“ vidurinė mokykla, Naujosios Akmenės mokyklos – darželio ,,Atžalynas“ filialas Vaikų dienos centras, Skuodo socialinių paslaugų šeimai centras, Povilo Stulgos lietuvių tautinės muzikos instrumentų muziejus, Lietuvos Profesinių sąjungų konfederacija, Lietuvos profesinių sąjungų konfederacijos švietimo paramos fondas, Lietuvos konfliktų prevencijos asociacija.

Atgal