VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Sportas

03 12. VU imtynininkų medalių lietus 2014 m. sostinės sambo čempionate

VU docentas socialinių mokslų daktaras sambo  ir dziudo (2 dan) sporto meistras Vilniaus universiteto sambo ir dziudo rinktinių treneris Remigijus Naužemys

Pirmąjį šių metų kalendorinį pavasario sekmadienį – (kovo 2 d.)Vilniaus m. Patrulinės tarnybos sporto komplekso patalpose Vilniaus miesto ir Lietuvos Sambo Federacijų bei Vilniaus miesto savivaldybės atsakingų darbuotojų iniciatyva (Dariaus ir Girėno g-vė 50) vyko Sostinės SAMBO čempionatas, kuriame dalyvavo per 100 sportininkų iš įvairių Vilniaus miesto sporto klubų, organizacijų, kolegijų bei aukštųjų mokyklų. Šiame stipruolių forume aktyviai reiškėsi ir gausus VU stipruolių būrys -  23 šio dvikovinio sporto mėgėjai: 9 merginos ir 14 vaikinų. Įnirtingose dvikovose pelnyta net 15 įvairios prabos medalių: 7 aukso, 5 sidabro ir 3 bronzos.

Apdovanojimų pakyla. Ant aukščiausio pakylos laiptelio čempionas VU CHF magistrantas, įvairių varžybų, čempionatų nugalėtojas ir prizininkas Donatas Jasas

Merginų grupėje atskirose svorio kategorijose  nugalėtojomis tapo ir aukso medaliais pasidabino šios sportininkės:Aura Kisieliūtė, Rūta Aksionova, Diana Kurlovič, Božena Chandžan ir Justė Sadauskaitė.

Antrąsias  vietas iškovojo ir sidabro medalininkėmis tapo: Aurelija Sapragonaitė, Veronika Vilčinska ir Kotryna Miciukevičiūtė, o bronzos medalio savininke tapo Viktorija Švelnytė.

Finalinėje dvikovoje aktyviai kovoja, čempionu tapęs, VU Komunikacijos fakulteto studentas Eimantas Tukačiauskas, o šiai dvikovai teisėjauja, praeityje žinomas imtynininkas, tarptautinės kategorijos varžybų teisėjas, ilgametis Lietuvos SAMBO federacijos teisėjų kolegijos pirmininkas Albinas Eigminas. Justės Sadauskaitės nuotr.

Vaikinų grupėje atskirose svorio kategorijose nugalėtojais  tapo ir aukso medalius iškovojo: Eimantas Tukačiauskas ir Donatas Jasas.

Antras vietas iškovojo: Andrius Kontrimas ir Žygimantas Džiaugys, o trečios vietos apdovanojimus pelnė Dovilas Petkus ir Deivydas Nenertavičius.

 Nors ne visiems mūsų stipruoliams šypsojosi pavasarinė fortūna ir lijo medalių lietumi, bet visi jie galynėdamiesi drąsiai, išradingai ir ryžtingai iškovojo vieną arba net kelias dvikovas ir pelnė 5-as bei 7-as vietas. Tikimės, kad tai gera  investicija į aukštesnę meistriškumo pakopą. Šaunuoliai!

VU stipruoliai džiaugiasi aukštais pasiekimais ant SOSTINĖS čempionato imtynių kilimo - iškovotais  medaliais ir diplomais.

Nuotraukoje iš kairės:

1 eilė: D. Petkus, D. Nenartavičius

2 eilė: V. Vilčinska, B. Chandžan, V. Švelnytė, A. Kisieliūtė, J. Sadauskaitė, A.Sapragonaitė, A. Kontrimas

3 eilė: D. Jasas, E. Tukačiauskas, R. Aksionova, I. Sirtautas, D. Kurlovič, R. Kazakevičius

4 eilė: K. M. Miciukevičiūtė, G. Cibas, M. Raškevičius, A. Karalius

5 eilė: treneris N. Naužemys, E. Šerkšnas

Visi 15 sportininkų šiame čempionate iškovoję čempionų vardus bei tapę prizininkais  įgijo teisę dalyvauti š.m. kovo 29 – 30 dienomis Lietuvos SAMBO čempionate Kaune. Tad linkime sportinės sėkmės.

Atgal