VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Sportas

05 10. Europos parasparnių pilotai ir aktyvaus laisvalaikio mėgėjai gaudys vėją Paluknyje

Liepos mėnesį visi aktyvaus laisvalaikio mėgėjai skanduos šūkį "Pagauk vėją!". Anot Lietuvos skraidyklių ir parasparnių sporto federacijos (LSPSF) atstovės Violetos Masteikienės, šis šūkis buvo sėkmingas Tarptautinės aeronautikos federacijos (FAI) konferencijoje siekiant teisės surengti liepos 10-17 dieną vyksiantį Europos parasparnių tikslaus nusileidimo čempionatą Lietuvoje, Paluknio aerodrome. 
Už aukščiausios kategorijos renginio organizavimą Lietuvoje FAI konferencijos delegatai balsavo vienbalsiai.
Tikslaus nusileidimo varžybos labai patrauklios žiūrovams - pilotai kyla į nedidelį aukštį ir leidžiasi netoli jų. Lietuvos parasparnių tikslaus nusileidimo komanda gali pasigirti įspūdingais pasiekimais pasauliniu mastu. 2013 metais Kolumbijoje vykusiose pasaulio sporto žaidynėse Lietuvos pilotė Jolanta Romanenko iškovojo aukso medalį moterų įskaitoje, o 2013 metais Bosnijoje ir Hercegovinoje vykusiose pasaulio parasparnių tikslaus nusileidimo varžybose ant podiumo stovėjo net dvi Lietuvos sportininkės - Rimantė Verbylaitė (sidabro medalis) ir J. Romanenko (bronza).
Daromi dideli darbai ieškant rėmėjų, tariantis su valdininkais, tačiau LSPSF prezidentas Arvydas Osinskas pabrėžė, kad jau kartą esame įrodę sugebėjimą organizuoti tokias varžybas aukščiausiame lygmenyje, o komanda, kuri tai darys, yra labai patyrusi, neabejotinai geriausia Europoje.
Būsimų varžybų direktorė Violeta Masteikienė pranešė, kad jubiliejinis penktasis Europos parasparnių tikslaus nusileidimo čempionatas bus atviras, jame planuoja dalyvauti apie 80 pilotų ne tik iš Europos, bet ir iš viso pasaulio. Tokios varžybos yra gera reklama mūsų kraštui, nes į jas atvažiuoja pilotai su šeimomis, jie taip pat aktyviai dalinasi įspūdžiais socialiniuose tinkluose. Renginio metu vyks ne tik parasparnių čempionatas, bet ir daugybė aktyvaus laisvalaikio veiklų, kuriuose galės dalyvauti visi norintys, bus organizuojami pramoginiai skrydžiai, orientaciniai žygiai, netoliese esančioje vandenvietėje galima bus išbandyti irklentes.
Geriausi pasaulio pilotai Lietuvos dangų puoš jau liepos 10-17 dienomis. Organizatoriai tikisi didžiausio įmanomo atlygio už šių varžybų organizavimą - kad Europos medaliai liks Lietuvoje.

Atgal