VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Sportas

05.13.Futbolo šventėje Vilniuje dalyvaus ir kariuomenė

Gegužės 16-ąją dieną, antradienį, A lygos 12-ojo turo rungtynėse Vilniaus „Žalgiris" susitiks su „Trakais". Tai bus ne tik dar viena principinių varžovų akistata, bet ir prieš 70 metų įvykusių pirmųjų Vilniaus ekipos rungtynių paminėjimas. Ta proga prieš rungtynes stadione bus surengta mobili Lietuvos kariuomenės ginkluotės ir technikos paroda.

Prieš kelias dienas „Žalgiris" pasirašė bendradarbiavimo sutartį su Lietuvos kariuomenės Karo prievolės ir komplektavimo tarnyba, o jau šį antradienį rungtynėse su „Trakais" keli šimtai Gedimino štabo bataliono ir Generolo Jono Žemaičio Lietuvos karo Akademijos kariūnų papildys „Žalgirio" gerbėjų gretas.

Vilniaus regiono karo prievolės ir komplektavimo skyriaus viršininko kapitono Šarūno Žalėno teigimu, kariai ne tik stebės rungtynes, bet ir prisidės prie šventės kūrimo.

„Gegužės 16-ąją dieną Lietuvos futbolo federacijos (LFF) stadione veiks nedidelė, bet informatyvi kariuomenės ginkluotės paroda. Pademonstruosime karinėms reikmėms skirtą „Hummer" automobilį su kulkosvaidžiu, suteiksime galimybę visiems norintiems pačiupinėti Lietuvos kariuomenėje naudojamus ginklus - šautuvus, automatus ir kt. Informaciją apie kariuomenės ginkluotę ir techniką vietoje teiks kvalifikuoti specialistai, kurie atsakys į visus rūpimus klausimus", - patikino Š. Žalėnas, užsiminęs, kad geros nuotaikos ir energijos pliūpsnį suteiks ir Krašto apsaugos savanorių pajėgų bigbendas, atliksiantis savo muzikinę programą.

Kariuomenės ginkluotės paroda LFF stadione veiks nuo 19 val. Kiekvienas įsigijęs bilietą į šias rungtynes dalyvaus specialiame žaidime, kurio nugalėtojams atiteks kvietimai į birželio 27-ąją dieną vyksiančią „Žalgirio" gimtadienio šventę bei rungtynes su Geteborgo IFK (Švedija) ekipa.
Atgal