VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Sportas

09.26. Lietuvos šokėjai - tarptautinių varžybų Estijoje prizininkai ir finalininkai

 Savaitgalį Estijos sostinėje Taline vyko pasaulio sportinių šokių federacijos (WDSF) reitingo varžybos, kuriose Lietuvos šokėjų poros tapo prizininkėmis ir finalininkėmis.

Suaugusiųjų klasikinių šokių grupėje Karolis Michalas Tomeckis ir Domilė Šemeškevičiūtė (Kauno "Sūkurys") iškovojo bronzos medalius.
Grupės nugalėtojais tapo Dmitrijus Kolobovas ir Signė Busk iš Danijos, o antrą vietą užėmė estai Konstantinas Gorodilovas ir Dominika Bergmanova. Varžybose dalyvavo 18 porų.
Jaunių II Lotynų Amerikos šokių grupėje Augustinas Trinkus ir Neda Elena Šalugaitė (Vilniaus "Kandela") laimėjo sidabro medalius.
Geriausiai šioje grupėje pasirodė rusai Olegas Streleckis ir Angelina Netbailo, o trečia vieta atiteko Maksimui Ševčenkai ir Angelinai Logačiovai iš Kazachstano. Grupėje varžėsi 18 porų.
Jaunių I klasikinių šokių grupėje Edvardas Mašaro ir Patricija Rinkevičiūtė (Vilniaus "Vijūnas") užėmė antrą vietą.
Aukso medalius šioje grupėje laimėjo latviai Ernestas Akselis Dimantas ir Marija Pasčenko, o trečią vietą užėmė Olegass Beržins ir Ana Beržina, taip pat iš Latvijos. Varžybose dalyvavo 16 porų.
Jaunučių II Lotynų Amerikos šokių grupėje Nikolajus Gustolas ir Meida Kybartaitė (Vilniaus "Ratuto") laimėjo bronzos medalius, o Vilius Gruodis ir Liepa Samajauskaitė (Vilniaus "Davi") užėmė šeštą vietą. Grupėje varžėsi 15 porų.
Jaunučių II klasikinių šokių grupėje V. Gruodis ir L. Samajauskaitė užėmė penktą vietą. 
Veteranų II klasikinių šokių grupėje Artūras Grebliauskas ir Beata Grebliauskienė (Kauno „Sūkurys") užėmė ketvirtą vietą.
Dar vienerios WDSF reitingo varžybos savaitgalį vyko Lenkijoje. "International Open" kategorijos suaugusiųjų klasikinių šokių grupėje, Lietuvos šokėjai Edgaras Baltaragis ir Indrė Kučinskaitė (Kauno "Rolo" - "Sūkurys") pateko į finalą ir užėmė ketvirtą vietą.
Grupėje varžėsi 31 pora.

Atgal