VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Sportas

01.19. Paskelbtas 2018 metų Baltijos šalių žiedinių lenktynių kalendorius

Vasario 3 dieną Baltijos šalių ištvermės ir trumpųjų nuotolių lenktynių nugalėtojai ir čempionai rinksis Rygoje, kur bus įvertinti 2017 metų geriausi sportininkai ir greičiausios komandos. Tuo tarpu, apdovanojimų belaukiant, šių lenktynių serijų organizatoriai pristatė ir 2018 metų kalendorių.

BaTCC lenktynių serijos BGT klasėje greičiausiu tapo latvis Pavelas Ščapovas, antroji ir trečioji vietos teko lietuviams Mariui Dijokui ir Vyteniui Gulbinui. BTC1 klasėje pirmąja vieta gali didžiuotis čempionato naujokas iš Rusijos Andrejus Juškinas, o antroji ir trečioji vietos priklauso lietuviams Edvinui Mardosui bei Aurimui MIštautui. Tuo tarpu "BTC2/TCR" klasėje pergalę visiems iš panosės nugvelbė Lietuvos lenktynininkė Ernesta Globytė, antrojoje vietoje liko latvis Artūrs Bartraks, o trečiąjį pakylos laiptelį užėmė lietuvė Indrė Senkutė-Gedgaudienė.
Baltijos šalių ištvermės lenktynių greičiausių trejete - vien lietuviai. Pirmojoje vietoje - "Skuba Dream" komanda ir "Porsche 911 GT3 997", antrojoje - "Nero-GSR Racing Team" ir "VW Golf GTI TCR", o trečiojoje - "Rotoma Racing" ir "BMW M3 E92" automobilis. Ir kitose čempionato klasėse didžioji dalis nugalėtojų - lenktynininkai ir komandos iš Lietuvos.
Po apdovanojimų ceremonijos prabėgus trims mėnesiams, lenktynininkų jau lauks pirmasis 2018 metų sezono etapas Rygos "Bikernieki" trasoje. Jis įvyks gegužės 11-13 dienomis "DeWALT Grand Prix 2018" metu. Šio renginio metu įvyks ir Latvijos čempionato bei atskirų NEZ (Šiaurės Europos) lenktynių serijų etapai. Panašu, kad lenktynininkai 2018 metų sezoną daugiausiai laiko leis Rygoje: antrasis etapas įvyks toje pačioje trasoje birželio 8-10 dienomis. Trečiasis BaTCC (trumpųjų nuotolių) lenktynių etapas dalyvių lauks ir vėl Rygoje jau birželio 29 - liepos 1 dienomis. Tuo tarpu, ilgųjų nuotolių lenktynės (BEC 4H) kartu su BaTCC serija į Rygą grįš "Riga Summer Race" lenktynių metu rugpjūčio 17-19 dienomis. Tik paskutiniojo etapo metu rugsėjo 22-23 dienomis sportininkai varžysis Estijoje, Pernu mieste esančioje "Auto24Ring" trasoje.

Atgal