VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Sportas

02.10. Olimpiadoje plevėsuojanti trispalvė - žinia pasauliui apie Lietuvą

Pietų Korėjoje viešinti Prezidentė Dalia Grybauskaitė olimpiniame Pjongčango kaimelyje aplankiusi šalies žiemos olimpinių žaidynių delegaciją linkėjo jiems stiprybės varžybose. 

Prezidentė mūsų šalies atletams iš Lietuvos atvežė dovanų - savo bičių sunešto medaus, juodos duonos ir saldainių. 
Pasak D. Grybauskaitės, žiemos atletams tenka ypatingas vaidmuo - kovoti už Lietuvą tada, kai ji švenčia savo 100 metų gimtadienį. Čia plevėsuojanti trispalvė - žinia apie Lietuvą visam pasauliui. Valstybės vadovė palinkėjo sportininkams šalies vėliavą nuolat nešiotis ir savo širdyse. 
Prezidentė taip pat pagerbė slidininkę Vidą Vencienę, kuri lygiai prieš 30 metų žiemos olimpinėse žaidynėse iškovojo aukso ir bronzos medalius. Sportininkė vis dar dirba su olimpiečiais ir yra olimpinės delegacijos narė. 
Šių metų žiemos olimpinėse žaidynėse, kurios vyksta jau 23 kartą, dalyvauja 9 Lietuvos sportininkai: 4 biatlonininkai, 3 slidininkai ir 2 kalnų slidininkai. Valstybės vadovės teigimu, nors Lietuvos delegacija ir nėra didelė, svarbiausia, kad kiekvienas jos narys atiduotų visas savo jėgas, garbingai ir sąžiningai kovotų už savo šalį ir leistų kuo ilgiau plevėsuoti mūsų trispalvei. 
Apsilankiusi olimpiniame kaimelyje Prezidentė dar susitiks su vienos didžiausių pasaulyje technologijų kompanijų „Samsung" vadovais.

Atgal