VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Sportas

03.05. Sporto naujienos

Žalgirio“ futbolininkams nepavyko nugalėti „Stumbro“

Lietuvos futbolo A lygos čempionato antrojo turo rungtynėse sekmadienį praėjusio sezono vicečempionas Vilniaus „Žalgiris“ svečiuose sužaidė lygiosiomis 0:0 su Lietuvos futbolo federacijos (LFF) taurės laimėtoju Kauno „Stumbru“.

„Žalgiris“ su 4 taškais turnyro lentelėje užima antrąją vietą ir nuo pirmaujančios Marijampolės „Sūduvos“ atsilieka dviem taškais. 1 tašką per du turus pelnęs „Stumbras“ yra septintas.

Mirė britų sporto legenda R. Bannisteris

Mirė britų sporto legenda Rogeris Bannisteris. Šeimos duomenimis, 88-erių buvęs sportininkas užgeso Oksforde apsuptas artimųjų. Vidutinio nuotolio bėgikas 1954 metų gegužės 6-ąją tapo pirmuoju žmogumi, mylios (1,6 km) atstumą įveikusiu per mažiau nei keturias minutes.  

Reuters/Scanpix nuotr.

Nubėgęs mylią per 3 min. ir 59,4 sek., R. Bannisteris per naktį tapo žinomas visame pasaulyje. Po pusės šimtmečio Karališkoji monetų kalykla jo garbei nukaldino 50 pensų monetą, ant kurių buvo pavaizduotos bėgiko kojos su chronometru antrame plane. Seni R. Bannisterio bėgimo bateliai aukcione 2015 metų rugsėjį buvo parduoti už 266 500 svarų (300 000 eurų) - tai buvo dar vienas rekordas.

Vis dėlto pačiam sportininkui aukso medalis, iškovotas po kelių mėnesių Britanijos tautų sandraugos žaidynėse Vankuveryje, buvo svarbesnis už mylios rekordą. Čia jis įveikė savo didį konkurentą iš Australijos Johną Landy.

„Vankuveris buvo mano, kaip atleto, karjeros apogėjus“, – po 60 metų sakė B. Bannistreis. Pergalės Britanijos tautų sandraugos žaidynėse ar olimpiadose esą yra geriau nei „išsaugoti pasaulio rekordus“. Vienos mylios rekordas nuo 1999-ųjų yra 3 min. ir 43,13 sek.

Tuo metu, kai jo garbei buvo išleista moneta, B. Bannisteris jau negalėjo bėgioti: neurologas sirgo Parkinsono liga. Jis ramiai kalbėjo apie savo susirgimą. Jis gerai prižiūrimas, ir jo protas vis dar veikia, sakė B. Bannistreis stočiai BBC 2014-aisiais. Todėl esą nieko nereiškia, kad jis nebegali vaikščioti.

Lietuvos moterų krepšinio taurę iškovojo „Hoptrans-Sirenos“

2018 metų Lietuvos moterų krepšinio taurę iškovojo Kauno rajono „Hoptrans-Sirenų“ komanda. Sekmadienį Druskininkuose vykstančios Lietuvos moterų krepšinio lygos (LMKL) „Žvaigždžių dienos“ šventės metu surengto taurės turnyro finale „Hoptrans-Sirenos“ 71:67 (12:11, 18:22, 23:20, 18:14) įveikė Marijampolės „Sūduvos“ ekipą.

„Hoptrans-Sirenos“ šalies taurę iškovojo pirmą kartą.

Kauno rajono komanda po dviejų kėlinių atsiliko 30:33, o po trijų ketvirčių rezultatas buvo lygus 53:53. Ketvirtąjį kėlinį „Hoptrans-Sirenos“ pradėjo spurtu 8:0 ir nutolo 61:53. Marijampolietės bandė vytis varžoves, bet „Hoptrans-Sirenoms“ pavyko išlaikyti pergalingą rezultatą.

Nugalėtojoms 18 taškų pelnė Ieva Šimkutė, 17 – Dovilė Saurazaitė, 10 – Gabija Šegždaitė.

Marijampolės komandai, kuri moterų taurę laimėjo 2016 ir 2017 metais, Lina Mikelevičienė pelnė 19 taškų, Kateryna Dobrikova – 13, Neringa Skadaitė – 10.

„Hoptrans-Sirenos“ laimėjo kovą dėl atšokusių kamuolių net 52-31, bet dažniau klydo (13 ir 7 klaidos).

 G. Tamašauskaitė apgynė LMKL snaiperės titulą

„Manau, kad šiais metais buvo sunkiau, kadangi šių metų varžovės buvo šiek tiek pajėgesnės. Jaučiau spaudimą metant antra finale, pirmieji metimai neįkrito, tada prasidėjo dar didesnis jaudulys, bet viskas gerai baigėsi“, – sakė dukart iš eilės snaiperės titulą iškovojusi G. Tamašauskaitė.

Druskininkuose vykstančio LMKL „Žvaigždžių dienos“ renginio metu surengto snaiperės konkurso pirmajame etape gynėja surinko 15 taškų bei kartu su 13 taškų pelniusia Klaipėdos „Fortūnos“ krepšininke Andra Gabalytė žengė į finalą.

Pastaroji pirmoji atliko finalinę seriją, kurios metu pelnė 10 taškų. Po jos ant parketo žengusi G. Tamašauskaitė savo pagrindinės konkurentės rezultatą pasiekė dar prieš paskutinę seriją iš aikštės kampo, o atsistojus prie šios atžymos „Sūduvos“ krepšininkė antruoju metimu aplenkė A. Gabalytę bei triumfavo surinkus iš viso 13 taškų.

„Pridėjo motyvacijos nors parsivežti nors vieną prizą, – pripažino G. Tamašauskaitė, kartu su „Sūduva“ moterų krepšinio taurės turnyro finale 67:71 pralaimėjusi Kauno rajono „Hoptrans-Sirenoms“. – Ela Briedytė tikrai patarimų nestokoja, dalijo juos ne tik šiandien, bet ir susitinkant salėje. Tai didelis juos nuopelnas“.

Tritaškių konkurse dar dalyvavo Urtė Bukauskaitė (Šiaulių „Šiauliai-Universitetas“), Gintarė Jasiunskaitė (Kauno „Aistės-LSU“), Laurita Jurčiūtė (Vilniaus „Kibirkštis“), Dovilė Saurazaitė (Kauno rajono „Hoptrans-Sirenos“) ir Rita Žilinskaitė (Ukmergės „Vilkmergė“).

88-asis LIETUVOS STALO TENISO ČEMPIONATAS

Tris dienas Vilniuje, sporto mokykloje „Tauras“ vykęs šalies čempionatas atnešė nemažai staigmenų.

Lietuvos stalo teniso čempionato nugalėtojais pirmą kartą tapo aštuoniolikmetis kaunietis Medardas Stankevičius (tren. V. Stankevičius) ir panevėžietė Ingrida Priedžiūtė (tren. R. Velička).

 

I. Preidžiūtė pusfinalyje užtikrintai įveikusi kaunietę U. Baskutytę finale susitiko su penkiolikmete K. Riliškyte (tren. J. Prūsienė), kuri po atkaklios kovos turėjo pripažinti panevėžietės pranašumą.

Marijampolės „Sūduvos“ atstovė Greta Tamašauskaitė antrus metus iš eilės tapo taikliausia Lietuvos moterų krepšinio lygos (LMKL) tritaškių metike.

 

Moterų varžybų favorite laikyta daugkartinė Lietuvos čempionė E. Stuckytė ketvirtfinalio kovos metu trečiąjame sete patyrė kojos traumą ir varžybų tęsti nebegalėjo, užleisdama vietą pusfinalyje U. Baskutytei.

 

Keturis čempiono titulus turintis klaipėdietis Alfredas Udra į finalą taip pat nepateko. Ketvirtfinalyje po labai įtemptos kovos rezultatu 3:4 jis nusileido šilutiškiui Matui Vilkui, kuris pusfinalyje susitiko su Medardu Stankevičiumi.

 

Antrame pusfinalyje žiūrovus nustebino jonavietis Rimas Lesiv, kuris rezultatu 4:2 įveikė vienu iš varžybų favoritų laikytą Tomą Mikutį.

 

Finalinėje dvikovoje M. Stankevičius įveikė R. Lesiv rezultatu 4:1

 

Moterų dvejetų nugalėtojomis tapo V. Venckutė su U. Baskutyte, rezultatu 3:1, finale įveikusios A. Rasimavičienę su I. Preidžiūte. Vyrų dvejetų nugalėtojais tapo broliai Arnoldas ir  Tonetas Domeikos įveikę brolius Alfredą ir Manfredą Udras.

 

Be kovos mišrių dvejetų rungtyje nugalėtojais tapo Vitalija Venckutė ir Medardas Stankevičius, nes jų priešininkai dėl Tonetas Domeika ir Eglės Stuckytė finale nežaidė dėl E. Stuckytės patirtos kojos traumos.

 

Nugalėtojai ir prizininkai:

 

Vyrai

Moterys

1. Medardas Stankevičius

1. Ingrida Preidžiūtė

2. Rimas Lesiv

2. Kornelija Riliškytė

3. Matas Vilkas ir Tomas Mikutis

3. Vitalija Venckutė ir Ugnė Baskutytė

 

Vyrų dvejetai

Moterų dvejetai

Mišrūs dvejetai

1. Arnoldas Domeika/Tonetas Domeika

1. Vitalija Venckutė/Ugnė Baskutytė

1. Medardas Stankevičius/Vitalija Venckutė

2. Alfredas Udra/Manfredas Udra

2. Auksė Rasimavičienė/Ingrida Preidžiūtė

2. Tonetas Domeika/Eglė Stuckytė

3. Agnius Kačerauskas/Medardas Stankevičius ir Matas Vilkas/Matas Skučas

3. Eglė Stuckytė/Emilija Riliškytė ir Kornelija Ščiglaitė/Eglė Orlovaitė

3. Alfredas Udra/Kornelija Riliškytė ir Arnoldas Domeika/Auksė Rasimavičienė

Pastarųjų metų Lietuvos čempionai

2018 m. Ingrida Preidžiūtė, Medardas Stankevičius

2017 m. Eglė Stuckytė, Alfredas Udra

2016 m. Eglė Stuckytė, Alfredas Udra

2015 m. Eglė Stuckytė, Alfredas Udra

2014 m. Ieva Venslavičiūtė, Arnoldas Domeika

2013 m. Eglė Stuckytė, Tomas Mikutis

2012 m. Ieva Venslavičiūtė, Alfredas Udra

2011 m. Ieva Jucevičiūtė, Matas Skučas

2010 m. Rūta Paškauskienė, Kęstutis Žeimys

2009 m. Ieva Venslavičiūtė, Valdas Martinkus

Lietuvos stalo teniso asociacijos inf.

Prezidentė pasveikino dviratininkę S. Krupeckaitę laimėjus bronzą

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė pasveikino dviratininkę Simoną Krupeckaitę Olandijoje vykusiame pasaulio dviračių treko čempionate iškovojus bronzos medalį.

Šalies vadovė sportininkei padėkojo su pergale pradėjus naują Lietuvos valstybės šimtmetį ir palinkėjo ateityje laimėjimų, kurie džiugintų, įkvėptų bei suteiktų pasitikėjimo savo jėgomis, vienytų ir garsintų Lietuvą.

Apdovanoti 24-ųjų šachmatų varžybų „Lietuvos Respublikos Seimo taurė – 2018“ nugalėtojai

Seime 24-ąjį kartą įvyko tradicinės šachmatų varžybos „Lietuvos Respublikos Seimo taurė – 2018“, skirtos Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dienai paminėti. Šiemet varžybos sulaukė rekordinio dalyvių skaičiaus – beveik 200 šachmatų mėgėjų ir profesionalų.

Į varžybas susirinkusius šachmatininkus pasveikino Seimo Pirmininko pavaduotojas, Europos reikalų komiteto pirmininkas Gediminas Kirkilas, Seimo kanclerė Daiva Raudonienė, Latvijos Respublikos finansų ministrė Dana Reizniecė-Ozola, Lietuvos šachmatų federacijos prezidentas Aleksandras Černovas.

Suaugusiųjų turnyro nugalėtoju tapo Dmitrijus Chocenka, kurį pereinamąja Seimo taure apdovanojo Seimo Pirmininko pavaduotojas Arvydas Nekrošius. Pirmąją vietą komandų įskaitoje užėmusiai komandai „Chess United“ (Ričardas Baltaduonis, Dmitrijus Chocenka, Juras Mickevičius) įteikta pereinamoji Seimo kanclerio taurė.

Geriausiai varžybose pasirodžiusiai dalyvei Latvijos Respublikos finansų ministrei D. Reizniecei-Ozolai įteikta Marijos Kartanaitės taurė, geriausiai žaidusiam žurnalistui Arūnui Pemkui – „Alfa Media“ įsteigta Žurnalistų taurė. Prie didžiųjų šachmatų lentos sėkmė šypsojosi Šarūnui Kiveriui.

Vaikų ir jaunučių turnyro nugalėtoju tapęs Erikas Mecelica apdovanotas Signatarų taure ir kvietimu apsilankyti Europos Parlamente, tarp mergaičių geriausiai pasirodė Kristina Mažiukaitė. Visiems jauniesiems šachmatininkams ir varžybų nugalėtojams įteikti Seimo kanclerės Daivos Raudonienės padėkos raštai.

Šiais metais sportininkai galėjo žaisti simultaną su Lietuvos šachmatininku, tarptautiniu meistru Virginijumi Dambrausku. Simultano turnyre geriausiai pasirodė Josifas Buršteinas ir Aleksandras Černovas.

Varžybas organizavo Seimo kanceliarija kartu su Lietuvos šachmatų federacija, Lietuvos šachmatų mėgėjų federacija ir Vilniaus šachmatų klubu.

Seimo rūmuose organizuojamos šachmatų varžybos – analogų pasaulyje neturintis renginys, suburiantis šio sporto entuziastus. Nuo 1995-ųjų Seimo kanceliarija ir Lietuvos šachmatų federacija organizuoja varžybas, kuriose kartu su šachmatų didmeistriais, tarptautiniais meistrais aktyviai dalyvauja Seimo vadovai, Nepriklausomybės Akto signatarai, įvairių kadencijų parlamentarai, kitų institucijų atstovai, užsienio valstybių politikai, diplomatai, turnyrų, skirtų Vasario 16-ajai – Lietuvos valstybės atkūrimo dienai – paminėti, nugalėtojai ir šios sporto šakos gerbėjai.

„Neptūnas“ į pergalių kelią sugrįžo įveikdamas „Nevėžį“

auklėtiniai „Betsafe–LKL“ čempionato rungtynėse namuose 81:64 (15:11, 18:24, 24:16, 24:13) nugalėjo Kėdainių „Nevėžio“ (6-18) krepšininkus.  

 M. Baranausko, KK Neptūnas nuotr.

„Nevėžio“ krepšininkai dar antrojo kėlinio viduryje susikrovė dviženklį pranašumą (33:23), tačiau netrukus Edgaras Želionis ir Renaldas Seibutis pelnė po dvitaškį ir privertė Ramūną Cvirką prašyti minutės pertraukėlės. Dar iki pertraukos klaipėdiečiai skirtumą ištirpdė iki 33:35.

Trečiajame ketvirtyje kėdainiečiai dar kurį laiką pirmavo, tačiau šeimininkai sugebėjo perimti iniciatyvą. Galutinai varžovus „Neptūnas“ palaužė ketvirtojo kėlinio viduryje, kuomet išsiveržė į priekį 72:56.

Klaipėdiečiai varžovus baudė tolimais metimais. Šeimininkai pataikė 8 tritaškius iš 15 bandymų (53 proc.). Kėdainių komandos žaidėjai realizavo 8 metimus iš 20 (40 proc.)

Kėdainių komandoje debiutavo ir du naujoka. Giedrius Staliunis per 20 minučių pelnė 12 taškų ir surinko 15 naudingumo balų. Rusas Aleksandras Zakharovas žaidė 19 minučių, o per jas pelnė 8 taškus ir surinko 5 naudingumo balus.

Edgaras Želionis pelnė 21 tašką ir atkovojo 12 kamuolių. Tai buvo piramsis aukštaūgio dvigubas dublis šio sezono LKL čempionate. Jis surinkęs 33 naudingumo balus sužaidė geriausias sezono rungtynes.

„Neptūnas“: Edgaras Želionis 21 (12 atk. kam.), Renaldas Seibutis 14, Laimonas Kisielius 12, Simas Galdikas 11.

„Nevėžis“: Lesteris Medfordas 21, Giedrius Staniulis 12 (8 atk. kam.), Aleksandras Zakharovas 8.

BasketNews.lt

Atgal