VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Sportas

11.14. LTOK apdovanoti geriausi Lietuvos kūno kultūros pedagogai

Tradiciniuose geriausių Lietuvos kūno kultūros mokytojų apdovanojimuose įvertinimo sulaukė ne tik mokyklų, bet ir ikimokyklinių įstaigų pedagogai. Antradienį (11.13) Lietuvos tautiniame olimpiniame komitete buvo apdovanoti dešimt ugdytojų. Pirmą kartą apdovanojimų istorijoje visi laurai atiteko pedagogėms moterims.

Lydimos kolegų bei artimųjų pedagogės atsiemė diplomus, simbolines statulėles ir pinigines premijas. Laureates apdovanojo Švietimo ir mokslo ministrė Jurgita Petrauskienė, Lietuvos tautinio olimpinio komiteto prezidentė Daina Gudzinevičiūtė, Lietuvos kūno kultūros mokytojų asociacijos prezidentė Laima Trinkūnienė ir Respublikinės ikimokyklinio ugdymo kūno kultūros pedagogų asociacijos vadovė Audronė Vizbarienė.

Devintą kartą rengiamas konkursas sulaukė didelio dėmesio – už konkurse nominuotus pedagogus internete sulaukta apie 80 tūkst. balsų. Abiejų kategorijų laureatai išrinkti sudėjus viešo balsavimo ir specialios komisijos balsus.

Ugdytojai vertinti pagal praktinę veiklą, indėlį į vaikų ir jaunimo fizinį aktyvumą, kūno kultūros ir sporto plėtrą 2016-2018 mokslo metais atsižvelgiant ne vien į laimėjimus sporto varžybose, bet ir aktyvumą organizuojant renginius, inovatyvių metodų taikymą, darbą su ugdymo įstaigų bendruomenėmis.

„Mokytojų atliekamą darbą sunku būtų pakankamai įvertinti. Darželių, mokyklų pedagogų rankose vaikai subręsta, užauga, tampa tais, kurie kuria valstybės ateitį. Dalis jų išauga sportininkais, tačiau svarbiausia tai, kad visiems išugdomos olimpinės ir kitos žmogiškos vertybės, kad visi būtų sveikesni, užsidegtų sportui ir fiziniam aktyvumui. Dėkoju mokytojams už darbą, o šio konkurso partneriams - už tradicijos puoselėjimą“, - sakė LR Švietimo ir mokslo ministrė J. Petrauskienė.

„Džiaugiuosi, kad kartu bendradarbiaujant galime pasveikinti mokytojus. Jie užaugina ne tik būsimus olimpiečius, bet ir sveikesnės visuomenės narius. Sporte vieną dieną esi laimėtojas, kitą dieną gali pralaimėti, o čia yra kitaip – visi vieną ar kitą dieną yra nugalėtojai. Smagu, jog įvertinti ir mažesniųjų kūno kultūros ugdytojai, nes fizinio aktyvumo naudą svarbu diegti nuo pat mažens“, - kalbėjo D. Gudzinevičiūtė.

Konkursą organizavo Lietuvos tautinis olimpinis komitetas, Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centras, Lietuvos kūno kultūros mokytojų asociacija ir Respublikinė ikimokyklinio ugdymo kūno kultūros pedagogų asociacija.

Po apdovanojimų ceremonijos Lietuvos tautinis olimpinis komitetas pasirašė bendradarbiavimo sutartis su Respublikine ikimokyklinio ugdymo kūno kultūros pedagogų bei Lietuvos kūno kultūros pedagogų asociacijomis.

Geriausių 2016-2018 m. Lietuvos kūno kultūros mokytojų penketukas:

Linda Gudaitė (Šiaulių Juliaus Janonio gimnazija)

Irutė Juršėnaitė (Vilniaus Palaimintojo Teofiliaus Matulionio gimnazija)

Ramutė Kontorovičienė (Lentvario Motiejaus Šimelionio gimnazija)

Ilona Palavinskienė (KTU inžinerijos licėjus)

Dalia Šklėriūtė (Prienų „Žiburio“ gimnazija)

Geriausių 2016-2018 m. Lietuvos ikimokyklinio amžiaus vaikų kūno kultūros ugdytojų penketukas:

Ugnė Avižienytė (Kauno lopšelis-darželis „Žingsnelis“)

Vilija Gerasimovičienė (Vilniaus lopšelis-darželis „Pušaitė“)

Neringa Godliauskienė (Ukmergės vaikų lopšelis-darželis „Nykštukas“)

Inga Bielevičienė (Varėnos vaikų lopšelis-darželis „Pasaka”)

Daiva Rusteikienė (Alytaus lopšelis-darželis „Girinukas”)

Atgal