VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Sportas

12.16. Vilniuje prie starto linijos sulaukta per 3500 kalėdiškai persirengusių bėgikų

Vienas ilgiausias tradicijas Lietuvoje turintis „Eurovaistinės Kalėdinis bėgimas“ šiemet sulaukė rekordinio kiekio dalyvių. Bėgti 43-iąjį kartą organizuojamoje šventėje užsiregistravo per 3500 Kalėdų Senelių, snieguolių, nykštukų ar kitų įspūdingais kostiumais pasipuošusių personažų. Jie sekmadienį įveiks 12 km, 6 km ar 3 km distancijas. Vaikai bėga 200 m „Nykštukų bėgime“.

„Šiais metais pasiekėme dalyvių skaičiaus rekordą, malonu, kad susidomėjimas žieminiu bėgimo renginiu vis auga. Pirmieji dalyviai jau startavo 12 km bėgimo trasoje ir jau po geros valandos, susirinkę į šventę miestiečiai, galės pasveikinti pirmuosius nugalėtojus“, - davęs startą 12 kilometrų distancijai sakė varžybų direktorius Darius Valavičius.

„Kalėdinis bėgimas yra tikra žiemos šventė, kuri sujungia net keletą svarbiausių kiekvieno mūsų gyvenimo aspektų. Pirmiausia - judėjimą ir sveikatą, gerą savijautą. Taip pat šventinį džiaugsmą, nes tiek daug pasipuošusių bėgikų gera nuotaika ir šventine dvasia tikrai užkrės visą miestą. Man labai džiugu ir tai, kad į šį bėgimą daugelis atvyksta ne po vieną, o su šeima, draugais, kolegomis. Šiandien startuos beveik du šimtai vien mūsų kolegų ir jų šeimos narių”, - pranešime cituojama pati startui besiruošianti „Eurovaistinės” valdybos pirmininkė Ingrida Damulienė.

Prie tradicinės ir populiariausios šiame bėgime 12 kilometrų distancijos starto šiemet stojo 1140 dalyvių, kurie turi įveikti du ratus, vingiuojančius gražiausiomis senamiesčio gatvėmis. 12 kilometrų simbolizuoja 12 mėnesių. Panašus skaičius dalyvių šiemet pasirinko perpus trumpesnę distanciją.

Visus finišą pasiekusius dalyvius organizatoriai kviečia pasivaišinti šilta arbata, o savanoriai ant kaklo pakabina stilizuotą snaigę vaizduojantį medalį.

Renginio miestelyje tiek dalyvių, tiek ir bėgikų palaikyti atvykusių žmonių laukia keletas staigmenų, skelbiama pranešime. Spalvingus ir įmantrius kostiumus ant scenos bus kviečiamos parodyti bėgime dalyvaujančios organizacijos ir mokinių klasės. „Eurovaistinė“ siūlo kartu su artimaisiais, šeima ar bėgimo draugais atsikvėpti ant ledo sofos, išsėtinės sklerozės draugija „Feniksai“ pasakoja plačiau apie akciją „Bėgu už“, fotografuotis galima tiek ant scenos, tiek prie „Visi mes Žmonės“ ar „Žiemą šalta, bėgti šilta“ raidžių.

ELTA

 

Atgal