VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Sportas

01.03. Į 10-ą Dakarą išvykstančio A. Juknevičiaus tikslas nesikeičia: kitaip nėra ko važiuoti

Skrendantys iš Vilniaus oro uosto naujųjų metų laikotarpiu neretai papuola į netikėtą Dakaro šurmulį - minios žiniasklaidos atstovų, artimieji ir fanai lyg herojus išlydi lietuvius, vėl iškeliaujančius stoti akis į akį su sunkiausiomis pasaulio lenktynėmis. Į jubiliejinį startą Dakare antrąjį 2019-ų metų rytą išlydėtas ir greičiausias Dakaro lietuvis Antanas Juknevičius, sieksiantis pagerinti 2018-ais pasiektą rekordinę atžymą Baltijos šalims.

Lietuviškosios „CRAFT bearings“ Dakaro ralio komandos lyderio veide - olimpinė ramybė. Nors į Pietų Ameriką A. Juknevičius išskrenda be savo šturmano, Dariaus Vaičiulio ir dar neišbandęs šiemet įsigyto naujesnės kartos „Overdrive Hilux“ bolido kovinėmis sąlygomis, sportininkas jaučiasi užtikrintas. Anot jo, komandos įdirbis, sistemos ir principai, sukurti ir ištobulinti pastarųjų varžybų metu leidžia būti visiškai ramiam ir susikoncentruoti į pagrindinį darbą.

„Dabar prasideda rimti reikalai - nuo to laiko kai nusileisime iki starto esame suplanavę beveik kiekvieną minutę - pradedant automobilio atsiėmimu, baigiant starto podiumu. Šiam momentui mums itin svarbūs du aspektai - automobilio būklė ir aklimatizacija, - prieš išvykimą teigė A. Juknevičius. - Su automobilio gedimais padarytais išvarant iš laivo jau esame susidūrę, todėl to jausmo daugiau tikrai nesinorėtų patirti, tačiau bene didžiausias iššūkis visai komandai išskyrus Darių - laiko skirtumas ir persiorientavimas“.

Antano Juknevičiaus šturmanas Darius Vaičiulis jau bene savaitę yra Pietų Amerikoje, kur atvyko po sėkmingos ekspedicijos į aukščiausią Antarktidos viršūnę Vinsono masyve. Antano teigimu, būtent jis, jau pripratęs prie Peru laiko juostos, dabar bus bene geriausiai pasiruošęs kibti į darbus.

Oficialia Dakaro legenda prieš 2019-ųjų metų startą pripažinto A. Juknevičiaus komandos desantas Peru pasieks trečiadienį vakare - 19 val. vietos laiku. Jau ketvirtadienį „CRAFT bearings“ atsiims savo bolidą iš Kalėjo uosto ir turėtų surengti bolido testų sesiją.

„Tiek organizatoriai, tiek Peru administracija griežtai draudžia važinėtis kopomis nesusitarus su žemės savininku bei negavus visų riekiamų leidimų. Mes stengsimės savo bandymus atlikti tose pačiose kopose, kaip ir pernai, kartu su keliomis kitomis komandomis. Jei viskas eisis pagal planą tai turėtume padaryti sausio 3 d. vakare arba penktadienį ryte“, - planus atskleidė Antanas Juknevičius.

Šiemet Dakaro varžybų startas vyks neįprastai - po starto podiumo sausio 6-ą dalyviai nelenktyniaus pirmame lenktynių etape, dar vadinamame prologu, o uždarys automobilius į uždarą parką. Pirmas, 84 km ilgio, greičio ruožas vyks pirmadienį, sausio 7 d. Peru vyksiantis 41-asis Dakaro ralis - jau dešimtas Antanui Juknevičiui kaip ekipažo nariui.

 

 

 

Atgal