VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Sportas

01.10. Vienišų herojų klasėje „Original by Motul“ B. Bardauskas kopia aukštyn

Dakaro ralyje sunkiausioje motociklininkų vienišių klasėje „Original by Motul“ važiuojantis Balys Bardauskas kol kas sėkmingai skinasi kelią trečiame Dakaro ralio etape ir jau artėja prie jo finišo, pasiekdamas penktąjį kelio punktą (way point), o sykiu ir neutralizacijos zoną. Iki finišo lieka keliasdešimt kilometrų.

Balys Bardauskas

„Diena nebus lengva, – kalbėjo lenktynininkas. – Šiandien reikės nuvažiuoti iš viso apie 800 kilometrų. Tikiuosi, kad nebus pernelyg sunku“.

Po antrojo etapo B. Bardauskas „Original by Motul“ klasėje rikiavosi 23 vietoje iš 30 motociklininkų, tačiau, panašu, kad po trečiojo etapo sportininkas gali dar kilstelėti aukštyn. Šį etapą B. Bardauskas pradėjo susikaupęs, tvirtinęs, jog panašios nuotaikos vyrauja ir visame Dakaro ralyje. Jis turėjo galvoje gana nelengvą antrąjį etapą, po kurio visų kategorijų lenktynininkai nustojo į Dakarą žvelgti šventiškai.

„Bivake pagaliau vyrauja sportiškos nuotaikos. Jau vakare po antrojo etapo mažai kas juokavo. Trečias etapas bus dar sudėtingesnis“, – pabrėžė B. Bardauskas.

B. Bardauskas šiek tiek vėlavo į startą, nes trūko gertuvė. Sportininkui savo gertuvę paskolino motociklininkė ir rašytoja Eglė Gerulaitytė, kuri nuo pat pradžios yra su „Ąžuolas Team“ komanda.

Po antrojo etapo sportininkas miegojo tik 4 valandas, bet rytą tvirtino, kad išsimiegojo labai gerai. Jis juokavo, kad yra įpratęs prie nemigos, nes lapkričio mėnesį gimus antram sūnui Ąžuolui, prieš sudėtingiausią pasaulyje ralį tekdavo taip pat miegoti labai mažai. Būtent šiam sūnui B. Bardauskas tikisi užkabinti Dakaro ralio medalį.

Informaciją parengė portalas „Agroeta.lt“ – oficialus B. Bardausko informacinis partneris

Marijos Dubickienės nuotraukos: Balys Bardauskas

 

Atgal